moritz-logo-corporativo-colorDonar vida als objectes inanimats. Narrar a partir de materials inerts. Moure els fils de la imaginació amb pedres, draps, fusta i cordes. Aquest és el treball del titellaire, el manipulador, l’actor d’objectes.

Des que el món és món, un de nosaltres s’ha aixecat a explicar històries, a ballar o recitar. Perquè la vida és més que guerra, misèria i corrupció. La vida és ànima, esperit, llum. “Tu ens ensenyaràs a recitar” deia Espartaco a Antonino “Tots poden barallar, els animals poden barallar. Però només l’home pot recitar”. Així, aquests objectes, peces de recanvi d’una altra vida, éssers immòbils, vestigis d’altres materials, cobren vida i vers en mans dels homes i dones sensibles que prefereixen l’esperit a la mort.

Durant 4 setmanes es presentaran 4 espectacles per a adults en la poètica del teatre d’objectes. Marionetes de fil, d’escuma, de drap i de pell ompliran les setmanes de novembre a la Sala Fènix. El primer espectacle a obrir el cicle serà el multipremiat POEMES VISUALS, de la Cia. JORDI BERTRÁN, un espectacle estrenat l’any 1994 i que des de llavors ha collit premis, viatges, gires i reconeixement mundial. Torna Jordi Bertrán a la taula de manipulació acompanyat de 2 joves aprenents. Després, un descobriment, una joia oposada en l’àtic dels secrets: PARIAS de Javier Aranda, una trobada particular amb clàssics del teatre universal, narrats i explicats a través de la marioneta de manipulació directa. La tercera setmana de Novembre torna ROS, d’Angèlico Musgo, teatre de mans i objectes que ha trepitjat escenaris tan mítics com el Corral de Comèdies d’Almagro i d’altres. I finalment, una co-producció de la casa, per 3er any consecutiu en la Fènix: GABINETE ONÍRICO d’Ángel Navarro, un dels titellaires de major projecció a Catalunya. Marionetes de fil de gran sensibilitat i destresa.

Hi haurà espai també per a les marionetes i els nens, amb mítics muntatges durant les tardes del cap de setmana: El Tresor del Pirata dels incombustibles Marionetes Nòmades, El Pelo de Clarín de Javier Aranda (Saragossa) i el clàssic dels clàssics: En Patufet de la súper companyia catalana La Petita Brownie.

I a més dels espectacles, la Sala Fènix té l’honor d’exposar DONS I MANS, de Jesús Atienza, una documentació fotogràfica sobre dones titellaires de Catalunya. La vernissage serà el 2 de novembre i esteu tots convidats. I per a l’ocasió, la Sala Fènix us presentarà a l’actriu i titellaire María Planas amb un interessant nombre de manipulació directa entorn del consumisme i el món actual.

El 2 de Novembre, dia d’inauguració de l’exposició, i els dies d’estrenes (els dijous) comptarem amb el patrocini de Moritz.

    

sala fènix

TOTA LA PROGRAMACIÓ ÀNIMA 2016


1> Del 03 al 06 de Novembre: Poemes Visuals. Cía Jordi Bertran

2> Del 10 al 13 de Novembre: Parias. Cía Javier Aranda

3> Del 17 al 20 de Novembre: Ros, melógamo mínimo de un viaje, Cía Angelico Musgo

4> Del 24 al 27 de Novembre: Gabinete Onírico. Cía Saco de Huesos

Del 02 de Novembre al 18 de Desembre: Exposició Dones i Mans. Fotografies de Jesús Atienza. 

Review ​​ÀNIMA Cicle de marionetes per a adults i teatre d’objectes. Del 03 al 27 de Novembre 2016.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *