Galeía Fènix

1 – 26 Juliol 2015

Tots els dies: 20/21h
Obertura especial: Dissabte 18 Juliol de 11 a 21 h Dimecres 22 Juliol de 12 a 17 h
EXPOSICIÓN – INAUGURACIÓN – CÁTALOGO – información: exposicio@salafenix.com

sala fènix

Esdeveniment Inauguració

VERNISSAGE Dimecres 1 Juliol 2015 a les 20 h.

entrada lliure amb copa de cava

 

El carrer de la Riereta, en ple cor del Raval, ostenta la fama d’haver estat, al llarg de la seva existència, la vía barcelonina amb major concentració d’estudis d’artistes.
Avui segueix sent un punt de referència de l’Art de Barcelona, per això La Fènix, amb seu al carrer de la Riereta, proposa, per aquest juliol, una mostra recollint obra d’alguns d’aquells creadors.

Ells reflecteixen, en certa mesura, la varietat d’estils, tendències i mètodes d’expressió que es van arribar a crear en aquell espai urbanita i que van aconseguir conformar un bast i complex món de les arts visuals.

En el record es manté aquell pintor pioner, amb taller a Riereta 24, Joan Brull Vinyoles (1863-1912).
Per emmarcar aquest fenomen, durant la Festa Major del Raval 2015, l’exposició s’acompanya de esdeveniments y activitats que ajudaran a comprendre les considicions singulars que ell va presentar i que van concitar la preferència d ́una molt notable col.lectiu de pràctics de l ́art. Des dels seus orígens com a lloc d ́establiment dels primers pobladors del plà de Barcelona (fa 7.000 anys), passant per arribar a ser al segle XIX un important centre fabril, d’efervescència social reivindicativa, al segle XX –constituint-se en espai de reunió de la CNT, PSUC, USOC, bar feminista La Sal, etc-, d’esbarjo cultural – Teatre El Llantiol, Teatre de la Riereta.., i així mateix d ́fets anecdòtics – origen de l’expressió catalana “això és can seixanta” –, fins a l’especulació urbanística més dramàtica de les darreres dècades. Arribant fins a avui com punt de referència de la Cultura de Barcelona.

Artistes: Albert Casals, Alejandro Crespo, Alexandre Grimal, Ernesto Camacho Clavijo, Fernando Ochoteco, Irene Garcia Sirvent, Joaquim Riera, Jordina Sangrà, Judith Cunillera, Julia Grima, Julio Gómez, Victor Gil Serras.

 

Art al Carrer de la Riereta

 

Exposició Col·lectiva

.

Colaboran:

carrerriereta.com

Review Art del Carrer de la Riereta.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *