Programación Singular

ACTIVITAT EXTRAORDINARIA

Dimarts 31 d’octubre de 2017 a partir de les 19h.

Teatre per a un espectador. Cal reservar entrada: barcelambe@gmail.com

 


Espectacles sense text
Duració: 5 minuts aprox

 

 

Després del Barcelambe, realitzat a la Casa-Taller de Marionetas de Pepe Otal durant el mes de maig, arriba el Barcelambe 2 a la Sala Fènix.

EL TEATRE LAMBE-LAMBE

El teatre LAMBE-LAMBE consisteix en espectacles d’animació de petits ninots i/o objectes acompanyats per un relat i/o música en àudio i que tenen lloc dins d’una capsa escènica portàtil. En pocs minuts de durada es representen secretes situacions teatrals que són apreciades per un sol espectador cada vegada.

El teatre Lambe-Lambe va néixer a Brasil l’any 1989 amb Denise dos Santos i Ismine Lima a la ciutat de Bahia, les quals van crear la companyia Teatre d’Animació Lambe-Lambe.

 

EL MOVIMIENTO INTERNACIONAL LAMBE-LAMBE (MILL)

El Movimiento Internacional Lambe-Lambe (MILL) és un projecte que neix a la Companyia peruana Apu Teatro, creada l’any 1999 a Lima. La Cia ha passat per moltes facetes i actualment gestiona i produeix diferents projectes artístics i culturals. Realitza també obres de teatre d’animació de titelles i objectes per a tots els públics i, juntament amb el seu Laboratori d’Investigació de Teatre d’Animació (LITA), ofereix tallers a educadors, artistes i persones que vulguin iniciar-se en aquesta disciplina.

El MILL s’inicià el 12 de juliol de 2014 a la ciutat de Cuenca (Equador) com part del projecte d’arts escèniques a espais no convencionals, proposta organitzada per la Casa Teatro de los Títeres (Cia. Apu Teatro). L’any 2015 el moviment va realitzar el seu primer “Encuentro Internacional de Cajas Mágicas” a Cuenca.

Com a moviment ha gestionat i desenvolupat projectes a Equador, Perú, Itàlia i Espanya amb el desig de continuar viatjant pel món difonent i construint espais per a aquest estil de teatre. Actulament es troba desenvolupant la seva feina a Barcelona realitzant presentacions, workshops i treballs d’investigació amb el compromís de sensibilitzar i formar públics, enfortir economies i crear antecedents i plataformes per la resta de companys lambe lambistes del món que desitgin passar per totes les ciutats, pobles i comunitats dels diferents països que visitem, gestionem i produïm.

 

ARTISTES I OBRES

PAULA CABRERIZO (Argentina)

Fermín

Parts que es connecten estant soles…parts que es busquen amb el desig d’unir-se per sempre. Però, qui sap si el seu destí serà per sempre?

Tècnica: Varetes

Durada: 6 minuts

 

GIORGIO CONTESSI (Itàlia)

Sobrevivientes

Era una missió impossible però una mirada pícara va poder canviar el romb del món… Perquè la realitat és dura però els nostres somnis són més grans.

Tècnica: Animació d’objectes

Durada: 4 minuts

 

APU TEATRO (Perú)

Pachamama

Tracta sobre la conservació de la natura, la solidaritat, la reconciliació i l’amor per nosaltres i la nostra terra.

Tècnica: Varetes

Durada: 3 minuts

 

FLORES LAZARTE (Argentina)

Mamístik

Mamístik icareja els seus somnis de lluna, avui tots els móns es desperten.

Tècnica: Titelles de vareta i màscara

Durada: 4 minuts

 

SEBASTIÁN BONAVITA (Xile)

Los Mareados

El Mareado, un gos enamoradís pensa que finalment ha trobat a la indicada. Serà aquesta una típica història d’amor? Descobreix l’experiència de ser tu mateix qui decideixi el final d’aquesta petita història.

Tècnica: fil i manipulació directa

Durada: 3’5 minuts

 

PEDRO COBRA (Brasil)

Saudade

Un ésser solitari d’adona que té un gran forat al pit. Cercant la raó de la seva soledat en una carta, el titella es veu entre quedar-se i marxar, l’espera del retorn i la recerca d’aquell motiu que el fa sentir així, aquella persona, temps, moment o lloc que alimenten i sacien aquesta falta: la seva “saudade”.

“Saudade” és una paraula del portuguès que descriu el sentiment de nostàlgia que barreja la felicitat i la tristesa i que és provocat per la distància i la falta d’alguna cosa o alguna persona.

Tècnica: manipulació directa

Durada: 5’5 minuts

 

 

 

+ INFORMACIÓ sobre el Teatre Lambe Lambe (Toni Rumbau, Titeresante.es)

+ INFORMACIÓ sobre el Movimiento Internacional Lambe Lambe (MILL)

WEB

Contacte: barcelambe@gmail.com  +34 679516261.  Workshops i mostres permanents

Productora executiva: Paula Casanova

 

Review Barcelambe 2.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *