Sala Fènix

Programación Principal

Cicle #memòriahistòrica 2022 // LA LOLA. Memorias de una mujer republicana 

Del 30 de novembre al 4 de desembre de 2022. Dc, Dj, Dv, Ds, Dg, 20h

Dissabte 3 de desembre: col·loqui post-funció amb l’historiador Jordi Barra

 

Espectacle es Castellà.
Durada: 60 minuts

Amb el suport de 

 

Perquè un cicle de memòria històrica


Memòria Històrica és conèixer fets i esdeveniments històrics, saber que va passar, que es va dir, qui ho va dir, perquè ho va dir. És recuperar la memòria per a evitar cometre errors del passat en present i en el futur. És interpretar, argumentar i proposar des de l’estudi de fets socials pròxims en l’espai i temps. És tenir en compte els fonaments de la ciència, l’origen, la història, els representants. Recuperar la memòria històrica permet comprendre la realitat i comprendre’s a un mateix.

Es proposa un cicle per enfrontar als temes de memòria històrica a través del teatre amb obres de recerca i amb posades a escena emotives i d’impacte. Es proposen uns col·loquis postfuncions moderats per l’historiador Jordi Barra, oferint un espai de dialeg i de posada en comú de les opinions després de les funcions, generant participació activa, reflexió i moments d’intercanvi d’idees.

Previous slide
Next slide

SINOPSI


“La Lola” recorda, als seus 100 anys, tota una vida de lluita. Amb un sentit del humor i una alegria desbordants, ens explica com va patir pel fet de ser dona, per voler pensar lliurement, i per creure en valors com la llibertat i la democràcia en una època de silenci, de repressió i d’injustícies.

El viatge de Lola va des d’un poble petit de Murcia fins el Burgos franquista, del Camp de la Bota fins el Mercat del Poblenou a Barcelona; sempre amb un somriure, sempre alegre, contagiant a tothom la seva força i les ganes de viure.

Avui més que mai volem recordar a dones com la Lola, no com a nostàlgia sinó com un exercici de reflexió per estar alerta en uns moments en els que el feixisme torna a créixer i posa en perill els drets i les llibertats pels que tanta gent, i per descomptat, tantes dones com ella, van lluitar per aconseguir.

FITXA ARTÍSTICA


Dramatúrgia i direcció: Iván Campillo

Actriu: Mireia Clemente

Música original: Jorge Sarraute

Disseny gràfic: Teresa Calvo

Fotografia: Robert Martex

Producció: Helena Gracia

Cia La voz ahogada

Documentació: Associació Catalana d’Expresos Polítics del franquisme, Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, Arxiu Històric del Poblenou, Arxiu Històric Fundació Cipriano Garcia

Agraïments: Antonia Jover, Rosario Cunillera, Montse Milà, Carlota Falgueras

Review Cicle #memòriahistòrica 2022 // La Lola. Memorias de una mujer republicana.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?