Sala Fènix

Programación Principal

Cicle #memòriahistòrica 2023 // L’enterrador

De Gerard Vazquez // Amb Pepe Zapata
Del 25 al 29 d’octubre de 2023, de dimecres a diumenge, 20h
Dissabte 28: col·loqui post-funció amb l’historiador Jordi Barra

Espectacle en Català
Durada: 75m

Amb el suport de 

Perquè un cicle de memòria històrica


Memòria Històrica és conèixer fets i esdeveniments històrics, saber que va passar, que es va dir, qui ho va dir, perquè ho va dir. És recuperar la memòria per a evitar cometre errors del passat en present i en el futur. És interpretar, argumentar i proposar des de l’estudi de fets socials pròxims en l’espai i temps. És tenir en compte els fonaments de la ciència, l’origen, la història, els representants. Recuperar la memòria històrica permet comprendre la realitat i comprendre’s a un mateix.

Es proposa un cicle per enfrontar als temes de memòria històrica a través del teatre amb obres de recerca i amb posades a escena emotives i d’impacte. Es proposen uns col·loquis postfuncions moderats per l’historiador Jordi Barra, oferint un espai de dialeg i de posada en comú de les opinions després de les funcions, generant participació activa, reflexió i moments d’intercanvi d’idees.

SINOPSI


Obra teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones, entre elles les de Leoncio Badía Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”, de les quals ha quedat constància en nombrosos reportatges de premsa escrita i ràdio com l’episodi V de la sèrie Vides enterrades, emès en el programa “A viure que són dos dies” de la Cadena SER, a partir d’una recerca realitzada per la periodista Conchi Cejudo.

Com a opció artística i amb la voluntat d’aportar a la proposta un tractament plenament respectuós, no es nomenen ni llocs ni persones reals. L’espectacle pretén també ser un homenatge a totes les persones, en molts casos herois anònims, que amb la seva determinació van deixar testimoniatge d’humanitat i dignitat enmig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra.

FITXA ARTÍSTICA


Actor i productor: Pepe Zapata

Dramatúrgia i direcció: Gerard Vázquez

Assessoria espai escènic i il·luminació: Ignasi Camprodon

Nana*: Alba Carmona

Dossier pedagògic: Jordi Barra

Fotografia: David Ruano

Edició fotografia: Yulia Evseeva

Disseny gràfic: Satur Herraiz

Tècnic de companyia: Pol Zapata

Producció executiva: Montse Enguita

Review Cicle #memòriahistòrica 2023 // L’enterrador.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?