El projecte CREA-RE vol crear una xarxa internacional i sostenible d’artistes, organitzacions i festivals, oferint més oportunitats de desenvolupament personal i professional als joves artistes amb menys oportunitats (discapacitats mentals i físiques, antecedents migratoris, obstacles geogràfics), sensibilització i públic a nivell local sobre la importància de la inclusió social i la sostenibilitat ambiental.
Això s’aconseguirà mitjançant l’assoliment dels següents objectius específics:
· Co-crear i coproduir un espectacle de dansa-teatre inclusiu amb artistes i directors artístics dels 4 socis.
· Intercanviar pràctiques i desenvolupar plans d’acció per abordar les debilitats dels festivals associats en matèria d’inclusió social, sostenibilitat ambiental, màrqueting i promoció, compromís comunitari.
L’espectacle de dansa-teatre és coproduït, amb la participació d’un equip transnacional d’almenys n. 20 artistes, entre persones amb discapacitat i persones amb menys oportunitats, mitjançant la cooperació virtual i n. 4 residències transnacionals. S’implementen plans d’acció per millorar els festivals associats en termes d’inclusió, màrqueting, implicació de les parts interessades i sostenibilitat ambiental, i no. S’elabora 1 manual amb les bones pràctiques identificades. L’espectacle de dansa i teatre co-creat i coproduït es filma i es promociona de manera efectiva en 4 festival
En els seus 16 anys d’activitat, el centre de dansa Ijshaamanka ha crescut de manera constant, ampliant l’oferta de professors i disciplines cada any, comptant amb un espai exclusiu de 200 metres amb accés per a minusvàlids a Serra Dè Conti, i actualment amb oficines a Corinaldo. , Frontone, San Lorenzo in Campo, Monteporzio i el curs 2019/2020, abans de la crisi pandèmica, comptava amb 185 estudiants de dansa i teatre de tota la regió de les Marques. El 2021, actualment, l’associació compta amb 150 membres . A nivell organitzatiu, l’organigrama està format per 10 persones entre administradors i educadors, i 15 persones entre voluntaris, col·laboradors i becaris, que ens donen suport en la comunicació (premsa i xarxes socials), creació i edició de vídeos promocionals i difusió de les activitats, l’organització del Festival i altres esdeveniments, els aspectes tècnics com el servei i la il·luminació, l’acollida i la inclusió de nens amb necessitats especials.
En anglès: Association for Observation, Regeneration and Creation in Actuality. Pretén fomentar ponts i punts de trobada en l’àmbit de la cultura amb estructures i institucions del sector de la protecció del medi ambient, la natura i els esports ecològics, el turisme sostenible i conservador. , del sector social i de la inclusió, de la protecció dels drets humans i la igualtat de gènere i la millora de la diversitat cultural i artística.Les activitats que desenvolupem i produïm actualment estan fortament relacionades amb les arts i la visió per conscienciar sobre la ciutadania global, l’educació pel desenvolupament sostenible, com a motors de transformació social cap a la prevenció i lluita contra les desigualtats socials, la lluita contra la discriminació, la promoció del bé comú, la inclusió, la interculturalitat, la justícia social, la sostenibilitat, la solidaritat i la pau, tant a nivell local com global. la primavera del 2020 havíem de llançar el nostre o FESTIVAL DE DANSA DE PRIMAVERA, amb un fort focus en la intersecció de l’art, l’aire lliure/natura, la conscienciació de la sostenibilitat i l’educació.
Saine Ensemble produeix de 2 a 4 creacions i conceptes cada any en col·laboració amb artistes de diferents gèneres artístics per crear una sèrie d’obres multidisciplinàries: dansa, escriptura, música, teatre, performance site-specific, arts visuals i audiovisuals i curtmetratges de dansa. Els principis de treball són l’excel·lència, el compromís i l’ètica. Saine Ensemble reuneix autors d’arts escèniques i d’arts visuals combinats amb la investigació científica actual i el diàleg multidisciplinari. Actualment estan treballant en THE DANCING METEORITE, un nou fòrum d’arts escèniques i de discussió dissenyat per Saine Ensemble a Fiskars (Finlàndia) i el coreògraf – ballarí Annatuuli Saine. L’esdeveniment reuneix autors de dansa, arts escèniques i arts visuals combinats amb la recerca i el pensament científics actuals. El 2021 serà l’any pilot de la Biennal, a partir del qual es construirà un fòrum internacional per a les arts escèniques el 2023. L’esdeveniment permet una plataforma multidisciplinària i debat sobre diferents mètodes de treball. Des de quin punt de vista, per què i com treballem? Quins són els objectius i com creem nous significats en el nostre art? Com es troben l’art i la ciència en el debat social del nostre temps? Què és la contemporaneïtat, abans comuna per nosaltres?