Intensiu de Dansa Butoh. Entre el Ser y el Estar.

18/19/20 de Març, Divendres de 11 a 18h, Dissabte de 09 a 15h i Diumenge de 11 a 18h.

Preu (18 hores): 120 € / 95 € (estudiants i aturats).

Nombre màxim d’alumnes 10

Requerits: roba còmoda.

El Ankoku Butō (暗黒舞踏), conegut a l’Occident simplement com Butō o Butoh, és el nom utilitzat per referir-se a un ventall de tècniques creades a partir dels anys 50 per Kazuo Ohno i Tatsumi Hijikata, que, commoguts pels fatídics bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki, comencen amb la recerca d’un nou cos.

METODOLOGIA Durant aquest curs de 10 sessions ens acostem a aquesta forma contemporània que es situa entre el teatre i la dansa (de fet, en la tradició japonesa no es fa distinció entre les dues disciplines), que busca trencar amb models establerts o estereotips, per anar cap una poètica que posa per sobre totes les coses l’essència de l’ésser humà i la seva necessitat d’expressió.

 

 

Josephine Grundy (Anglaterra / França, 1975)

12244316_1696591323889345_6489540310541398944_o

Llicenciada en història i filosofia de University College London, es forma després en el mètode Lecoq (Estudis de Teatre Berty Tobías) i estudia teatre i tècnica corporal amb, entre d’altres, Katalin Györffy, Susan Byrne, Teatre dels Sentits, Théâtre du Mouvement i Cie Jeanne Simone. Descobreix la dansa butoh fa més de 10 anys amb la mestra Rosana Barra i aprofondiza cada vegada més en aquesta forma que li permet investigar també la veu des de la dansa. Estudia amb diferents mestres del Japó i d’altres parts del món, entre ells Ariel Procajlo, Atsushi Takenouchi, Minako Seki i Gyohei Zaitsu. Col·labora amb la Companyia Cos Transitori i presenta peces unipersonals en diverses edicions del festival Barcelona en Butoh. Imparteix classes de butoh i de veu, i crea les seves pròpies produccions combinant teatre fisc, butoh i veu amb el projecte VoxDansa.


 

Review Intensiu de Dansa Butoh.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *