Sala Fènix

Programación Principal

Escena Butoh 2022 // Festen // Cecilia Gala – Nataliya Andru

Del 5 al 9 d’octubre de 2022. Dc, Dj, Dv, Ds, Dg, 20h

Espectacle sense text.
Durada: 55 minuts
Col·labora:
 

Perquè un cicle de dansa Butoh


El Butoh és una forma molt contemporània i rellevant, que està despertant cada vegada més interès dins de l’àmbit de les arts escèniques i visuals pel seu potencial per a trencar amb les convencions i explorar territoris transgressors o tabús. 

El Butoh és una porta cap a la dansa autèntica de cada persona, presenciar un espectacle de Butoh no és només veure-ho sinó més aviat experimentar-ho des del cos. Com tot art ben fet l’esperança és que ens pugui ajudar a viure de manera més conscient i harmònica en relació amb l’univers i els éssers que ens envolten. No obstant això és un procés que requereix no apartar la mirada del nostre costat fosc, ens convida a contemplar, a ballar, la foscor, perquè sense ella no pot haver-hi llum. Per això, vist de manera superficial el butoh pot semblar grotesc, es tracta de convidar al nostre monstre al ball, com Úlises, que només pot vèncer a l’heura traient-la de la cova i llançant-li llum. El Butoh és una invitació a ballar en el tall del ganivet, en aquesta delicada suspensió que és l’existència mateixa, a assaborir-la amb tots els sentits, a celebrar-la, a gaudir-la, a oferir i compartir-la, com l’essència d’una bella flor just al punt de començar a marcir.

Previous slide
Next slide

Han comenzado a caminar
Caminando cada vez más y más rápido
Después estaban corriendo
Lo han logrado
Estaban por fin en casa

Pero no nos malinterpretéis
Somos los fantasmas de todos aquellos
Que nunca consiguieron llegar allí
Y los fantasmas de todos aquellos
Que nunca van a llegar allí.

 

SINOPSI


No som res del que el llenguatge diu de nosaltres. No som res del que els éssers parlants diuen de nosaltres. Som un secret. Som una festa. I en aquesta celebració ens menjarem el nostre cor. Accedirem al món situat sota les ones de l’inconscient, ens abandonarem al desig de xopar-nos de les forces que a penes gosen manifestar-se sota la nostra civilitzada aparença. Seguint la inspiració de Wigman, tremolarem davant la nostra pròpia imatge en veure com dansen els instints al nu, com es presenten criatures de manera gojosa i crua: meduses que suren en l’aire, gossos flacs plens de puces voletejant en el sòl i suplicant per un tros d’ulls compassius, les nostres pors regalant-se un festí… i tant de bo la vida una mica més lliure per a tots després.

FITXA ARTÍSTICA


Dansa Butoh: Cecilia Gala i Nataliya Andru
Arranjament musical: Jorge Candeal
Fotografies: Luis Gaspar

Review Escena Butoh 2022 // Festen // Cecilia Gala – Nataliya Andru.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?