Sala Fènix

Programación Principal

GREC // Beques Carme Montoriol // Lectura d’alguns dels textos guanyadors

Dimarts 2 de juliol, 19h

Entrada 3€ 
Durada: 2h10m, amb pausa 15m
 

Obra “ Visions

Dramaturg: Ferran Joan Miquel Pla

Actor/Actriu: Jordi Subirà, Berta Giraut

L’Olga contacta amb una empresa que treballa en l’àmbit immobiliari. Necessita tenir feina ja. En Marco la rep i li fa una entrevista. D’alguna manera, l’Olga intueix que en Marco l’està posant a prova. Però quan comença a treballar, l’Olga s’adona que en realitat té molta llibertat per fer el que ella vulgui. Només hi ha una cosa que té absolutament prohibida: respondre a les trucades del telèfon que té instal·lat damunt de la taula del seu despatx. L’Olga té clar que el rerefons de l’empresa és molt opac i decideix mirar de treure’n l’entrellat. Visions tracta sobre el model del turisme massiu, la gentrificació i els abusos que exerceixen les grans corporacions immobiliàries contra les persones.

 

Obra “Una llar al camí

Dramaturg: Jordi Casado i Olivas

Actor/Actriu: Eleazar Masdeu i Eduardo Lloveras

L’Ernest mai ha tingut un lloc propi. Sempre ha compartit pis. Sempre ha compartit llar. Amb els pares, amb germans, amb amics. Amb coneguts o desconeguts. Molta vida, però poca intimitat. L’Andy ha viscut sempre sol. Té tres propietats diferents però cap d’elles és una llar perquè sempre està viatjant. Per feina, és clar. Segurament, l’Andy coneix més hotels que persones. Molta intimitat, però poca vida. És en una habitació d’un d’aquests hotels on, després d’intercanviar dos o tres missatges per una aplicació, l’Andy i l’Ernest es troben, i després de trobar-se, mentre es vesteixen, es coneixen, i segurament s’enamoren. Una llar al camí és un text que es pregunta què és exactament una llar, avui, en una ciutat com Barcelona, i com ho podem fer per sentir-nos com casa en una societat cada vegada més deslocalitzada, turistificada, desesperançada i hostil.

Obra “La neu del jardí

Dramaturg: Víctor Borràs Gasch

Actor/Actriu: Àurea Márquez, Mia Esteve

Fa fred. Ha començat a nevar i el jardí està quedant ben blanc. En aquest primer acte de l’obra, dues germanes, la Marta i la Núria, esperen l’arribada d’un tercer personatge, l’Estel, amb qui han d’acordar el destí del llegat de la seva mare.

Obra “A Contracor

Dramaturga: Alba Collado

Actor/Actriu: Cristina Terzi,  Pol Blancafort

A Contracor és una obra dramàtica protagonitzada per tres veus femenines que parlen sobre la seva relació amb l’amor, una relació fosca i tortuosa que no les permet ser felices. A través de parlar sobre els vincles que han establert amb els altres, faran aflorar el seu inconscient, les seves pors, les seves obsessions i les seves angoixes. El flux de les seves paraules les farà descobrir per què no són incapaces d’estimar d’una manera sana, com si els seus traumes sortissin a la llum després de molt de temps d’estar amagats en la part més profunda del seu ésser. Els personatges deixaran veure les seves fissures i les seves contradiccions, que hauran d’enfrontar per expiar el seu passat i trobar la pau interior dins d’un món en què sembla que la bellesa no hi tingui cabuda.

Obra “Les paraules dels altres

Dramaturg: Roger Torns Baltà

Actor/Actriu: Roger Torns Baltà

Un home que decideix retrobar-se amb el que va ser el seu millor amic de la infància uns anys després d’abandonar el grup de tota la vida. Un home enfadat amb el fet d’estar enfadat, un home trist per no poder estar trist, un home cansat del pes del patriarcat i de la ira com a única opció vàlida.

Review GREC // Beques Carme Montoriol i Beques Barcelona Crea.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?