Programación Principal

del 14 de Junio al 7 de Julio 2013. Viernes, Sábado y Domingo 21 h

Entrada 16 € · Reducido 13 €

La Cua del Paradís

Programado
Deja un comentario.

  Aviso Legal

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer


  Duración: 50 minutos

   

  SINOPSIS


  Gent estrafolària, tipus distrets o espavilats, senyores i nois… tothom fa cua a les portes del cine Paradís. Esperen en aquesta filera absurda que amb prou feines avança. Sospiten que la projecció ja ha començat. Tot i així, maten l’estona explicant-se la vida i l’argument apassionant de les pel·lícules que somien veure.

  Salva Artesero i Neus Umbert es transformen en més de 40 personatges per oferir un seguit d’històries plenes d’aventures, romanticisme, suspens, ironia i, sobretot, molt d’humor.

  • La Cua del Paradís
  • La Cua del Paradís
  • La Cua del Paradís

  Pere Calders anava al cinema. Quan la família marxava per estiuejar i ell restava tot sol a Barcelona, en sortir de la feina sovint passava la tarda en un o altre cinema de prop de casa seva. Amb el seu humor envejable, trobava gust a qualsevol pel·lícula, bona o dolenta, i s’enriolava amb els films de gènere que –de tan exagerats– esdevenien una paròdia de sí mateixos.

  Aquesta mirada humorística damunt la realitat i aquesta voluntat de parodiar els vicis de la quotidianitat – una forma de crítica amable però esmolada – també són presents a bona part de la producció narrativa de Pere Calders. A la nostra tria per a la creació de “La cua del Paradís” ens hem centrat en els seus contes més directes, obertament còmics, protagonitzats per personatges ben reconeixibles. Hem escollit textos senzills i alhora punyents, semblants a les vinyetes que l’autor signava com a Kalders, i hem alternat alguns dels seus relats més emblemàtics amb altres de no tan coneguts.

  Aquest treball és el punt de partida per una posada en escena neta i trepidant a càrrec de Ruth Vilar. Les interpretacions de Salva Artesero i Neus Umbert són àgils i precises, lleugeres i agudes, i copsen l’universcaldersià per transmetre’l de forma immediata a l’espectador. El seu humor ens remet al de les comèdies dels anys 30, aquelles pel·lícules en blanc i negre plenes de jocs de paraules i de gags embogits. A més, la música original de Manuel Sánchez Riera juga un paper fonamental per tal que el públic recorri sense entrebancs aquest viatge a través de vint-i-un contes diferents.

  La cua del Paradís” ofereix una interessant panoràmica dels contes de Calders. Recull molts dels seus temes recurrents i reflecteix curosament aquell tipus de personatge, tan prudent i educat que sovint acaba immers en històries inversemblants “en contra de la seva voluntat”, que associem a la narrativa de Calders i que identifiquem amb una estilització del propi autor.

  FICHA ARTISTICA


  Un espectacle de Cos de Lletra i el Teatre de Ponent

  Amb Salva Artesero i Neus Umbert.

  Música original de Manuel Sánchez Riera.

  Il·luminació de Rocio Arjona Gallardo i Juanmi Carmona.

  Direcció i dramatúrgia de Ruth Vilar

   

  CRITICAS


  La cua del Paradís ofereix una interessant panoràmica dels contes de Calders. Recull molts dels seus temes recurrents i reflecteix curosament aquell tipus de personatge, tan prudent i educat que sovint acaba immers en històries inversemblants “en contra de la seva voluntat”, que associem a la narrativa de Calders i que identifiquem amb una estilització del propi autor.

  L’espectador hi trobarà, entre altres, relats procedents de De teves a meves, Invasió subtil, Tot s’aprofita, Cròniques de la veritat oculta i L’honor a la deriva, entre d’altres.

  La cua del Paradís pretén apropar Pere Calders a joves i adults, ja sigui divertint als lectors de l’autor, com oferint una atractiva porta d’entrada a la seva obra als que encara no el coneixen.

  Review La Cua del Paradís.

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *