la màscara viva en la COMMEDIA DELL’ARTE.

Dissabte 06 de 9:30 a 15:00 hores i  Diumenge 07 de Desembre de 09:30 a 15:00 hores.

Preu (10 hores): 80 € / 60 € (estudiants i aturats).

El curs servirà per conèixer i investigar l’essència d’una tècnica de Màscara en la comedia, per aprendre des d’aquí els arquetips bàsics de la Commedia dell’Arte i desenvolupar el control del cos sobre l’espai escènic, sobre la situació i la vida dels personatges.

Tots els exercicis aniran dedicats a potenciar o perfeccionar els elements essencials de la “artesania escènica”, és a dir, les eines actorals necessàries per ser conscients i controlar un treball professional sobre l’escenari. Màscares, construcció de gestos universals, passeig per les emocions a través dels arquetips, tot a través de la Commedia dell’Arte, i els seus personatges.

Els punts principals sobre els quals se centrarà el curs seran els següents:

Temes al programa

 • El cos dels personatges per potenciar la màscara (Zanni, vells, capitans, enamorats, sirventas).
 • Tècnica de Màscara aplicada a la Commedia dell’Arte.
 • Creació se situacions en l’escenari per al públic.
 • Ús de l’escenari com a espai narratiu.
 • Caminades d’emocions amb els personatges.
 • El training de màscara de Teatre del Lazzi.

 

File6739

 

Nombre màxim d’alumnes 12

Requerits: roba còmoda.

Javier Oliva (Teatro del Lazzi, Málaga)

Grandissimo Capitano, actor i comediant

Javier Oliva ha après les tècnicas de màscara aplicades a la Commedia dell’Arte del mestre Ferruccio Soleri, Arlequino del cèlebre Arlequino servidor de dos patrons dirigit per Giorgio Strehler (Piccolo Teatro de Milà). A més, Oliva també està format en Commedia dell’Arte amb Carlo Boso, Antonio Fava, Stefano de Lucca, Stefano Perroco, Lorenzo Bassotto i Marco Zopello. L’any 2004 va fundar la companyia Teatre del Lazzi la Commedia dell’Arte de Màlaga, de la qual és també actor i corago (director) i amb la qual ha aconseguit assoliments tan grans com que l’any 2012 la seva ciutat anés nomenada Capital Mundial de la Commedia dell’Arte o arribar a ser seleccionat durant tres anys consecutius per a la programació estable del Corral de Comèdies d’Almagro amb La Nova Família (2012), Una Comèdia Incòmoda (2013) i El Fantasma de l’Enamorada (2014).

També és professor d’aquest gènere en el prestigiós MASTERClásico, celebrat a la ciutat d’Almagro i avalat per la universitat d’Alcalá d’Henares. Ha dirigit a la Companyia del Corral de Comèdies de l’Almagro en el seu espectacle Gangarilla (2011) a Mimetic Teatre Gestual per a la comèdia Superherois de Lloguer (2012) i ha estat ajudant d’adreça de Juan José Afonso en la versió malaguenya del Sopar dels Idiotes (2013).

Deja un comentario


  Aviso Legal

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Amb el suport de:

  gencat - Departement de Cultura

  Review la màscara viva en la COMMEDIA DELL’ARTE.

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *