Streaming Immersiu en Directe, de l’Associació La Ira Teatro (Sala Fénix)
(Barcelona). Tercer premi.

Aquest projecte es creà amb l’objectiu d’oferir espectacles teatrals que es poguessin veure en streaming des de casa. No es tractava d’un enregistrament de l’obra sinó d’una representació en directe on la càmera simulava la mirada de l’espectador.
Els espectadors, quan compraven les seves entrades podien viure l’experiència com si estiguessin al teatre, començant des del carrer, entrant per la porta de la Sala Fénix, passant per taquilla i acomodant-se a una butaca de la primera fila.
Al final de l’actuació el públic podia interactuar amb els actors i les actrius a través d’un xat online. Els espectacles eren en directe, fugint de funcions enregistrades i
retransmeses online.
L’acció anava adreçada a tots els públics. A més d’espectadors de Catalunya, les obres van arribar a públics procedents de tot el món (Japó, Argentina, Regne Unit, Portugal, Xile, etc.).
La Sala Fénix, situada a prop de la rambla del Raval, ofereix una programació teatral tant per a adults com per a famílies, i persegueix una línia identificada amb el teatre de proximitat, jove i amb l’objectiu de crear, compartir i difondre valors artístics.
El projecte va suposar un canvi perquè els artistes van haver d’adaptar els seus espectacles pensats i assajats per ser visualitzats a través d’una pantalla.

Segons el jurat, el projecte és mereixedor del tercer premi “Per la creació d’un innovador llenguatge teatral, en què l’espectador se sent protagonista i viatja fins a l’escenari, tot aconseguint a través d’una pantalla, experimentar la intimitat i la interacció amb l’artista”.

 

sala fènix
Llegir l’article complet a La Vanguardia

Review La Sardina Music, Contacontes per telèfon i Streaming Immersiu en directe, projectes guanyadors del Premi CoronaCultura.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *