Dissabte 16 de novembre funció accessible amb visita tàctil. Un reconeixement immersiu dels elements que acompanyen la posada en escena de l’espectacle. Abans de la funció, els espectadors poden passejar-se per l’escenari i tocar tots els elements escenogràfics, de vestuari i d’attrezzo. La visita tàctil comença a les 18:30h, la funció és a les 20h.
Divendres 22 de novembre 17h: funció extra TeenFriday, gratuïta per a joves entre 14 i 18 anys
Dissabte 23 de novembre: col·loqui postfunció amb Mercè Alegre de Fent Cercle, acompanyament al dol i a la pèrdua a través de l’art
Després de morir el seu pare, en Xavier es troba davant d’una estranya contradicció: tot i que la major part de la seva vida l’ha vist com un ésser violent, descobreix que el troba a faltar. Aquest sentiment l’empeny a reevaluar la relació amb el seu pare, així com a intentar desxifrar aquesta persona amb qui comparteix la meitat de la seva genètica.
D’aquesta manera farà un viatge en el temps per recuperar alguns dels seus records d’infància i adolescència, i també per reconstruir moments de la joventut del seu pare, per explorar els seus somnis i els de tota la seva família; ajudant-se de la comèdia, la música dels 90 i la màgia del teatre per mirar d’entendre en quin moment tot es va trencar. I decidir, al capdavall, si val la pena recomposar totes les peces o és millor seguir endavant desfent-se del pes de l’herència familiar.
Text i interpretació: Xavier Alomà
Direcció: Anna Tamayo
Espai escènic, il·luminació i vestuari: Mariona Signes
Audiovisuals: Ramon Catà
Fotografia: Kim Kuipers
Disseny cartell: Ferran Muñoz
Producció: Cia. Alone
Agraïments:
A Pere Cabaret, Marta Méndez, Clara Prada i Sandra Menárguez, per la seva
col·laboració.
A la meva iaia Divina i la meva mare, els veritables puntals d’aquesta història.
A la Mel B, l’Emma, la Geri, la Victoria i la Mel C, per ser banda sonora i refugi.
I al meu pare, per tot i malgrat tot.
Espectacle creat en residència al Centre Cultural Albareda (Barcelona)
Aquest és un dels projectes seleccionats dins la tercera convocatòria conjunta de Textos i projectes 23-24 “On el teatre batega” que s’organitzen des dels Teatres de Proximitat
Review Matar el fill.