Programación Principal

CICLE DONA’M VEU/DONA AMB VEU

Dimecres 09 d’octubre. 21 hores. Funció única amb col·loqui amb l’historiador Jordi Barra

Entrades 10€

Espectacle en Català i Castellà. Durada: 25 minuts + col·loqui amb l’historiador Jordi Barra

comprar entradas

SINOPSI


Després de la mort del dictador Francisco Franco, la Roser, una dona catalana que ha viscut tota la vida a l’exili, torna a recórrer la terra de la seva infantesa.

Els records del final de la guerra i la fugida de Catalunya es faran presents.

FITXA ARTÍSTICA


Autora i directora:  Marcela Terra

Actriu: Padi Padilla

Vídeo: Lucía Rojas Maldonado

Companyia: Meridiano 70ymedio Teatro

La companyia Meridiano 70ymedio Teatro neix a Xile l’any 2000, on de la mà de la seva dramaturga, Marcela Terra,  presentarà diverses obres al Festival Internacional de Teatro a Mil (FITAM) : Crónica de una muerte anunciada, Reflexiones sobre una vida absurda o te necesito tanto padre i Ofelia.

La trajectòria de la companyia a Barcelona comença l’any 2002 amb la invitació a participar en el II Encuentro de Mujeres en Escena, en què estrenarà l’obra Desterradas. Més tard, al 2004, estrena Cortázar: algo bestiario, ciertos cronopios, obra basada en contes de Julio Cortázar, que es manté en cartell durant quatre mesos a Barcelona.

El 2006 estrena Entre les ones. Virginia Woolf, paraula i vida, que es va presentar a la 11ª Mostra de Teatre de Barcelona i va obtenir la nominació al premi a la millor actriu per Padi Padilla. Durant el 2007, aquest espectacle es va poder veure en diverses sales de Catalunya i València. 

Entre el  2010 i el 2012, la seva obra Simone  es va presentar a les sales Maria Plans de Terrassa, Teatre de Ponent de Granollers, Nau Ivanow de Barcelona, Sala Trono de Tarragona, Sala Institut del Teatre de Vic, Carme Teatre de València, L’Obrador de la Sala Beckett, l’Espai Brossa i al Círcol Maldà de Barcelona.

L’any 2012, estrenarà el monòleg La Espera, peça que va ser readaptada el 2014 per fer temporada a La Seca-Espai Brossa. Un any més tard, participarà amb l’ obra de microteatre  El Duelo en el Festival NanoTeatre de Barcelona i presentarà el workshop  La Danza de las Cabezas al Parc Sandaru.

El 2017, en col·laboració amb Hand made theatre estrenarà l’espectacle multimèdia La Historia de Alicia al otro lado del espejo. Seguidament, el 2018, participarà amb l’obra Chejovianas 1973 al Festival de Microteatre del Teatre Akadèmia, on va rebre menció especial del jurat. Aquest mateix any, portarà a escena Ícaro,  obra  de l’escriptor i filòsof Albert Lladó, que es presentarà al teatre Tantarantana i al Festival Tercera Setmana de València. 

Enguany estrena, al Festival Test d’Avinyó,  el seu darrer espectacle Regreso al camí de la retirada, peça de microteatre en gira i reestrena el monòleg La Espera a la Sala Fénix de Barcelona.

 

 

Review Regreso al camí de la retirada.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *