“El año 2007 estrené “L’Ultima Notte del Capitano”, un espectáculo que escribí y protagonicé durante los últimos 15 años. Ahí comenzó para mí una relación con el monólogo teatral que me ha llevado a poner en escena 6 espectáculos unipersonales, siendo el último de ellos, MISERIA, una co-producción con el prestigioso festival GREC de Barcelona. El monólogo teatral ha marcado mi vida, y me ha llevado a rincones que jamás pensé que visitaría con mi trabajo como Corea del Sur, Alemania, Inglaterra, Portugal, Italia, Argentina, Chile… Han sido 15 años de acumular experiencia y recopilar información. 15 años de aprendizaje en los teatros y festivales del mundo y ahora siento la necesidad de compartir toda esa experiencia. Necesito traspasar esas ideas a mis alumnos y compañeros y para ello he desarrollado durante el 2022 un conjunto de clases que, según mi criterio y los resultados que han dado en clases, estoy seguro que podrán ayudar a muchos intérpretes a poner en escena sus ideas. Este taller es el fruto de 15 años de trabajo profesional especializado y espero poder compartirlo con vosotros.”
Felipe Cabezas
EL MONÒLEG TEATRAL COM A FORMAT ESCÈNIC
El monòleg teatral, SOLO teatral o espectacle unipersonal és un format teatral que posa en escena a un sol intèrpret perquè desenvolupi una obra de teatre completa utilitzant tots els recursos disponibles per a aconseguir transmetre un missatge. Pot estar inserit en diferents estils, modalitats, durada o lloc, però és considerat una peça de teatre en si mateixa, sense necessitat d’altres intèrprets.
Aquest format ha anat creixent al llarg dels anys per la seva tremenda aportació a l’intèrpret, ja sigui en recursos actorales o personals, i també a causa de les diverses crisis que s’han anat encadenant a Europa i que han dificultat la producció d’obres convencionals de gran format. Podem trobar els seus orígens des de l’antiguitat, en la figura del joglar, el trobador, el bufó o el saltimbanqui. Aquestes figures clàssiques del teatre tradicional europeu han anat desenvolupant-se fins a la nostra actualitat en diferents formats teatrals, televisius, cinematogràfics o socials. La figura del one (wo)man show no ha deixat de créixer.
Actor, director i professor
Es dedica principalment a la commedia dell’art com a intèrpret, dramaturg, professor i director. També és director artístic de la Sala Fènix, un teatre en el centre de Barcelona. És un especialista en el camp dels monòlegs teatrals emmarcats en el Teatre Visual, on es barregen elements del teatre clàssic i el contemporani. Destaquen els seus treballs “L’Ultima Notte del Capitano”, “Inferno” i “Houdini” i el seu últim treball “El Bufón del Rey Lear”. Amb aquests espectacles Cabezas ha visitat diversos festivals a tot el món, destacant les cites a Londres, Corea del Sud, Alemanya, Luxemburg, Lisboa, Santiago de Xile, Vinya del Mar i Valparaíso (Xile), Buenos Aires, Milà, Torí, Cremona, Macerata (Itàlia) i per descomptat gran part d’Espanya. En 2021 la companya de la Sala Fèinix es programarà al Festival Grec amb su producció MISERIA.
2021_ Tallers de Teatre en Streaming i Radioteatre per a alumnes de Batxillerats Arts escèniques, tallers de màscaras al projecte Europeo DANTHENET.
2019_ Professor de màscara neutra en MIMMOS (Sintra, Portugal)
2015-2017 Professor de MÀSCARA en el COMPLOT ESCÉNICO.
2007-14_Professor de Commedia dell Art a Estudis de Teatre de Berty Tovías.
2010-15_Profesor de Commedia dell’arte i Màscara Neutra al Plato de Cinema.
2008_ Professor de teatre per a joves en risc social a l’Hospitalet.
2009_Profesor de Commedia dell’Arte a l’escola d’Estiu “José Saramago” dirigida per Concha Gómez, a Leganés, Madrid.
Sala Fènix funciona gràcies al WordPress
Review Taller Solo Teatro.