Sala Fènix

És un projecte dirigit a joves entre 14 i 18 anys

El TeenFriday es desenvolupa a través d'activitats gratuïtes com tallers, assaigs i espectacles de teatre

TEATRE PER A JOVES

Cada mes, els divendres, realitzem trobades amb joves entre 14 i 18 anys, obrint les portes de la Sala Fènix perquè  es familiaritzin amb el món del teatre i amb el nostre espai.

S’organitzen petits tallers pràctics de teatre amb el director, Felipe Cabezas o amb artistes programats a la Sala Fènix.

Es conviden les i els joves a veure els assaigs de les companyies residents a la Sala amb la possibilitat de participar en el procés de creació dels espectacles, escoltant les seves idees i opinions de cara a la creació final.

Es conviden a veure una funció dels espectacles que tenim a la programació.

A més, per incentivar i potenciar encara més el gust pel teatre, un divendres al mes els joves seran convidats a assistir de forma gratuïta com a públic a una representació de l’espectacle que està en programació. Aquest dia la venda normal d’entrades per a l’espectacle es tancarà per al públic general, perquè la funció es reservarà per a públic «Teen Friday».

D’aquesta forma s’instauraria a la Sala Fènix el dia de l’espectador jove, el «TeenFriday».

L’objectiu és generar l’hàbit de considerar la cultura com a alternativa d’oci i apropar als joves al món del teatre.

Creiem en la importància del teatre, que formar joves espectadors sigui una experiència enriquidora per al teixit social i que aquestes accions, a llarg termini, milloraran els hàbits de consum cultural generant un impacte positiu en el barri i la ciutat.

TOTES LES ACTIVITATS SON GRATUÏTES PER ELS NOIS I NOIES ENTRE 14 I 18 ANYS.

RESERVES D’ACTIVITATS

Per a l’organització de les activitats i causa de l’aforament limitat de la Sala Fènix és molt important reservar prèviament la vostra plaça per a les activitats:

teenfriday@salafenix.com  o  trucant al 934 41 34 67

Tu també pots suportar el TeenFriday:

Amb la teva aportació estàs fent possible i estàs fent créixer el projecte TEENFRIDAY.

Amb la teva compra estàs regalant una entrada de teatre a un noi o noia que, potser, s’apropa per primera vegada al teatre.

Amb el suport de:

Col·laboren:

CALENDARI ACTIVITATS

CALENDARI ACTIVITATS 2024

Divendres 26 de gener de 17h a 18:30h

Vas corrent per no perdre autobús i un policia t’atura. Li preguntes a una senyora l’hora pel carrer i un policia t’atura. Vesteixes xandall i sabatilles i un policia t’atura. Descansant en un banc a la plaça mentre mires als coloms un policia t’atura. En acabar de parlar amb la teva àvia des del locutori un policia t’atura. La policia diu que té ordres d’identificar gent com tu. Com ets tu?

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 22 de febrer de 12h a 14h

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de producció de la Sala Fènix.

Divendres 23 de febrer de 17h a 18:30h

Què passaria si tothom fos com el Tiet? Suposo que no existiria Instagram, seria normal anar a dinar a casa del teu veí, els colmados de barri estarien a tope i continuaríem celebrant els aniversaris de la gent que ja no hi és. Què aprenem de les persones diferents? El Tiet és una oda íntima i delicada que Anton Coimbra dedica al seu oncle, una persona amb autisme que, sense voler-ho, ens fà de mirall d’algunes de les estupideses que més anhelem avui: la hiperintensitat de la vida moderna, el desig constant per ser originals a tota hora i l’ auto-publicitat de tot el que fem.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 15 de març de 12h a 14h

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de la companyia resident 2024 que s’estrenarà a l’abril.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTALE

Divendres 12 d'abril de 12h a 14h i de 17h a 18:30h

Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas

+INFORMACIÓ SOBRE EL TALLER

Divendres 26 d'abril de 17h a 18:30h

Dora és una dona que té el passat i el futur en suspensió. És filla d’un desaparegut de la guerra civil espanyola i mare d’una desapareguda de la dictadura militar argentina.
Donde reírla és un cant als vincles irrompibles, més enllà dels girs de la vida, els silencis i el temps.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTALE

CALENDARI ACTIVITATS 2023

Divendres 20 de gener de 17h a 18:30h

Una jove psiquiatra visita el seu pacient; un esquizofrènic que pateix, a més, d’un acusat síndrome de l’heroi. La jove doctora es capbussarà dins l’esquerdada ment del pacient mentre mira de rescatar-lo de la seva psicosi. Però, és bogeria alçar-se ferm contra les forces del mal? La relació entre pacient i doctora s’anirà enfortint mentre els límits entre justícia i venjança es tornen cada cop més borrosos.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACL

Divendres 3 de febrer de 12h a 14h

Rosandrea (ASSAIG OBERT)

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de la companyia resident 2023 que s’estrenarà al març.

Divendres 17 de febrer de 17h a 18:30h

Martina, és una adolescent de setze anys que, després de la mort del pare de la seva amiga Vera, entra en crisi i en un estat de rebel·lia que la porten a buscar una identitat que la defineixi davant el món que l’envolta i sobre el qual se sent disconforme. Deseo de ser punk és un monòleg, un diari-carta on Martina, protagonista de la història, s’obre, comparteix i reflexiona sobre el que li està passant en aquest moment de la seva vida.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 10 de març de 12h a 14h

A partir de la premissa d’explicar una història al voltant del desig i la seva  relació amb la societat de consum, i amb una gran dosi de sentit de  l’humor, aquesta història ens situa en un parc temàtic, on dos empleats, una encarregada i un “home-mascota”, mostraran com abracen o qüestionen l’absurda i estranya lógica del sistema.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 24 de març de 17h a 18:30

Rosandrea (ESPECTACLE)

Dos hemisferis: dret i esquerre. Dos oposats. Dues germanes (Andrea i Rosa) viuen en la mateixa casa, en zones separades. L’únic espai que comparteixen és la cuina, però l’acord és utilitzar-la per torns, dividint-se el temps. Tot està dividit i construït per a no creuar-se mai. Andrea i Rosa són criatures actuals. El seu passat regeix les seves vides i les embolica com un núvol negre i rosa.  La seva casa es converteix en una presó poblada d’entitats que potser són els seus mateixos fantasmes, les seves pors.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 6 d'octubre de 17h a 18:30h

Març de 2021. Islàndia. El volcà Fagradalsfjall entra en erupció. Portava avisant varis dies i al final va explotar. Uns dies desprès M tambè va explotar. Va pensar que denunciar a l’home que abusava d’ella quan era una nena havia de deixar de ser algo sols seu. I va entrar en erupció. I va començar a pintar tota aquella lava i a vomitar sense mirar a qui tacava. Però què passa quan pensem que no som una víctima vàlida?

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 27 d'octubre i 3, 10 i 17 de novembre 12h a 14h

VOLVER A MADRYN (ASSAJOS OBERTS)

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle de nostra producció que s’estrenarà el 22 de novembre.

Divendres 10 de novembre de 17h a 18:30h

Obra de teatre documental sobre la història del Raval, l’especulació immobiliària i la lluita de classes a través de la mirada de Flora, una veïna del Raval de 83 anys a punt de ser desnonada amb un relat que barreja la realitat i la ficció.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 1 de desembre de 17h a 18:30h

En l’hivern de 2002, una petita ciutat de la costa on mai passa res és escenari d’un fet extraordinari: un cop de sort, potser l’únic destinat a aquest lloc

 “Volver a Madryn” explota les possibilitats del llenguatge cinematogràfic dins del teatre. En clau de thriller i comèdia negra, aquesta obra és narració que esdevé en joc escènic. 

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

CALENDARI ACTIVITATS 2022

Divendres 21 de gener de 17h a 18:30h

A(L)buelo és una obra unipersonal basada en fets reals.
Una història que ens parla de la infància, de la identitat, de la immigració
i de les mil maneres que existeixen de transitar el dolor.
A través de la tendresa i l’humor coneixerem la vida de Macarena, una jove
que se sent desconnectada i sense veu en una ciutat que no és la seva..

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 11 de febrer de 17h a 18:30h

Poques coses se saben de Yoko Ono, i del que se’n sap, què és veritat?
L’obra reivindica la figura de l’artista famosa més desconeguda, i ens descobreix a una de les creadores més revolucionàries dels nostres temps.
THIS IS NOT HERE parla també de l’art com a salvació, de l’amor, la fama, l’evolució personal, l’autodeterminació, la revolució antiracista i feminista, la creació, la llibertat i, per sobre de tot… el poder de la imaginació.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 11 de març de 17h a 18:30h

Tu i jo és una comèdia que s’apropa al gènere de l’absurd per dir veritats que dites seriosament ningú voldria escoltar, però que un cop dites costen de silenciar.
Tu i jo ens relata l’estranya relació entre una parella que es veuen forçats a viure junts. Minut rere minut. Dia rere dia.
Tu i jo: dues persones enfrontant-se, indefenses, a la seva realitat. Violentament forçades a romandre, a continuar existint, a encarar el seu dia a dia sense mitjans.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 25 de març de 17h a 18:30h

Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas

+INFORMACIÓ SOBRE EL TALLER

Divendres 01 d’abril de 17h a 18:30h

Un viatge cap a les arrels, un manifest sobre com els cossos marrons parlen de la història que ens han ocultat.
En un futur post apocalíptic, l’Índia desperta per a revisar el passat.  

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 29 d'abril de 17h a 18:30h

Un espectacle que s’inspira en el personatge del bufó de l’obra “El Rei Lear” de Shakespeare que denuncia les injustícies del poder a través del riure i la sàtira.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 14 d'octubre de 12h a 14h

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al novembre.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 4 de novembre de 17h a 19h

A partir de la premissa d’explicar una història al voltant del desig i la seva  relació amb la societat de consum, i amb una gran dosi de sentit de  l’humor, aquesta història ens situa en un parc temàtic, on dos empleats,  una encarregada i un “home-mascota”, mostraran com abracen o qüestionen l’absurda i estranya lógica del sistema.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 25 de novembre de 17h a 19h

Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas

Dimarts 13 de desembre de 19:00h Teatre Tantarantana

Com afecta la música que escoltes a la teva vida? Et relaciones escoltant música? La teva identitat és un estil de música? Sense música no et sents viu/viva? Quin llegat musical t’ha deixat la família? Ets actiu o activa musicalment al teu barri?La música és el fil conductor de la nova edició de RBLS TEEN PROJECT, el projecte de creació escènica comunitària impulsat per RBLS i la Sala Fènix (TeenFriday) que involucra joves i entitats d’un barri de Barcelona en les diverses fases del procés. A Star Is Born escolta el teixit musical generat a les Roquetes i reitera que la música ens uneix i ens ajuda a comprendre la nostra memòria col·lectiva.

Divendres 16 de desembre de 17h a 19h

Veurem passar la “Història” en majúscula mentre ens ocupem de les “petites històries” sovint oblidades o menystingudes, tot i que són imprescindibles per entendre realment una època. La Pilar i la Carme donaran veu, doncs, a les “petites històries” de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques i també de la vida a les colònies.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

CALENDARI ACTIVITATS 2021

Divendres 22 de gener de 17h a 18:30h

TALLER D’ACTUACIÓ DAVANT LA CÀMERA

Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas

Divendres 26 de febrer de 17h a 18:30h

Un espectacle trepidant i canalla que entrellaça diverses històries entorn dels diners i les seves misèries. Traïció, ambició, bogeria i mort es barregen en un còctel de ritme cinematogràfic. 2 actors en escena, 10 personatges, un feix de bitllets, una pistola, una mica de verí i 70 minuts de pur cardio.

Divendres 26 de març de 17h a 18:30h

Amb sarcasme i amb tendresa, amb humor i titelles, amb la seva veu i amb el seu cony, l’Anna converteix una íntima confessió en un espectacle irreverent, emotiu i alliberador.

Divendres 08 d’octubre de 17h a 18:30h

Un cant a l’esperança i un homenatge a totes les dones que lluiten per aconseguir el seu somni. Un crit rabiós i esperançador dedicat a totes aquelles que no es rendeixen.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 22 d’octubre de 17h a 18:30h

Com hem arribat a viure tan alienats del patiment de les persones que ens envolten? Miseria és la crònica anunciada d’un suïcidi. D’un suïcidi poètic i patètic que transcorre a Barcelona, un escenari que pot ser alhora un paradís i un infern.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 05 de novembre de 17h a 18:30h

TALLER DE MÀSCARES (PROJECTE EUROPEU DAN.THE)

Taller de teatre amb màscares. Veurem i utilitzarem màscares de la Commedia dell’Arte, mitja màscara, màscares enteres, expressives, neutres…
Professor: Felipe Cabezas

Divendres 19 de novembre de 17h a 18:30h

TALLER D’ACTUACIÓ DAVANT LA CÀMERA

Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas

Divendres 03 de desembre de 17h a 18:30h

En aquest lavabo d’un pis compartit, tres dones joves amb tres formes diferents de sobreviure en una societat que les objectivitza ens descobreixin les seves pors, les seves fantasies i la seva relació amb el seu cos.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

CALENDARI ACTIVITATS 2020

Divendres 9 d’octubre de 18h a 19:30h

L’ús de les xarxes socials i les pantalles.
Tres històries per a reflexionar etre tots i totes.
Espectàcle + activitat post-funció.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 23 d’octubrede 18h a 19:30h

TALLER DE TEATRE DE MASCARES

Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.

Divendres 06 de novembre de 18h a 19:30h

TALLER D’ACTUACIÓ DAVANT LA CÀMERA

Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas

Divendres 20 de novembre de 17h a 18:30h

Ambientada en una mateixa piscina en diferents moments de la vida, INI (Dins) ens parla d’un tema delicat i necessari: les agressions sexuals entre els adolescents a partir de l’experiència de l’INI amb la seva parella. Veiem la manipulació, el xantatge emocional i la subtilesa amb què es dónen aquests casos, però també la necessitat de refer-se’n per part de la víctima, amb el pas dels anys.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 11 de desembre de 18h a 19:30h

Amb l’ajut de les seves mans, una guitarra i el poder dels punts, donarà vida a éssers autèntics, per interpretar amb ells històries divertides i romàntiques farcides de punteria.
Un recorregut per un món creatiu, habitat per personatges de gran teatralitat, divertits i contradictoris, plens de tendresa i conflictes latents.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

CALENDARI ACTIVITATS 2019

Divendres 18 d’octubre de 18h a 19:30h

ASSAIG OBERT PARTICIPATIU DE L’ESPECTACLE EL MONEY

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al desembre.

Divendres 25 d’octubre de 18h a 19:30h

Aquests dos no tenen res d’especial què fer més que observar la vida i descobrir els seus misteris. Un respon per la passió i l’espontaneïtat que li dicta el seu instint. L’altre reflexiona, observa, segueix els racons del seu esperit.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 08 de novembre de 18h a 19:30h

MONEY. Amb Felipe Cabezas i Albert Requena (ESPECTACLE)

Un espectacle trepidant i canalla que entrellaça diverses històries entorn dels diners i les seves misèries. Traïció, ambició, bogeria i mort es barregen en un còctel de ritme cinematogràfic. 2 actors en escena, 10 personatges, un feix de bitllets, una pistola, una mica de verí i 70 minuts de pur cardio.

Divendres 22 de novembre de 18h a 19:30h

TALLER DE TEATRE DE MASCARES

Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.

Divendres 13 de desembre de 18h a 19:30h

Sant Sebastià 1976, neix Silvia Albert Sopale una nena negra en una família de negrxs a un país de blancxs.
Ens mostrarà humorísticament diferents punts de vista sobre: el racisme, la sexualitat de la dona negra i la identitat.           “No es país per negras” és una comèdia dramàtica, que et congela el somriure

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

CALENDARI ACTIVITATS 2018

Divendres 19 d’octubre de 17h a 19h

CONEIX LA SALA FÈNIX AMB EL TALLER DE TEATRE DE MASCARES

Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.

Divendres 26 d’octubre de 19h a 20:30h

Mirta viu la vida com si fos una pel·lícula … I sembla que el seu clímax està a punt de succeir. Aquest monòleg és
una paròdia dels contes de fades en què el príncep ve a salvar la princesa desvalguda.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 09 de novembre de 19h a 20:30h

Una divertida comèdia que ens mostra totes les veïnes o veus interiors que ens encoratgen i ens turmenten al llarg de la nostra existència. ¿Creus que estàs sola?
Escolta’t per dins.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 16 de novembre de 17h a 19h

ASSAIG OBERT PARTICIPATIU DE L’ESPECTACLE EL MONEY

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al desembre.

Monymur

Divendres 14 de desembre de 19h a 20:30h

EL BUFÓN DEL REY LEAR. CÍA DE LA SALA FÈNIX (ESPECTACLE)

Un espectacle que s’inspira en el personatge del bufó de l’obra “El Rei Lear” de Shakespeare que denuncia les injustícies del poder a través del riure i la sàtira.

CALENDARI ACTIVITATS 2017

Divendres 13 d’octubre de 17h a 19h

CONEIX LA SALA FÈNIX AMB EL TALLER DE TEATRE DE MASCARES

Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.

Divendres 20 d’octubre de 19h a 20:30h

Set episodis musicals, plàstics i teatrals per a marioneta componen un espectacle fascinant. Ens trobarem amb PAU CASALS, DALÍ, LOUIS ARMSTRONG, PEP BOU, el FAQUIR RAIXIC, el pallasso TOTI TIPON i l’ESQUELET ROQUERO que interpreta una cançó d’AC/DC.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 10 de novembre de 17h a 19h

ASSAIG OBERT PARTICIPATIU DE L’ESPECTACLE EL BUFÓN DEL REY (LEAR)

Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al desembre.

Divendres 24 de novembre de 19h a 20:30h

El Retrete de Dorian Gray és una companyia de dues persones, que fan coses perquè la gent digui uala!, o ooohhhhh! o hahahaha! Partint del teatre d’objectes i la comèdia, creen formats plens d’inventiva i poesia visual, amb els quals han arrencat aplaudiments en tres continents.

+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE

Divendres 15 de desembre de 19h a 20:30h

EL BUFÓN DEL REY (LEAR). CÍA DE LA SALA FÈNIX (ESPECTACLE)

Un espectacle que s’inspira en el personatge del bufó de l’obra “El Rei Lear” de Shakespeare que denuncia les injustícies del poder a través del riure i la sàtira.

Amb el suport de:

Ajuntament de Barcelona

Colaboran:

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?