Sala Fènix

Terra perduda

Col·lecció de dibuixos de Nataliia Feshchenko 

Curaduria: Revive social art producer

Del 1 de maig al 2 de juny de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h.

Dissabte 4 de maig,12:30h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista. Entrada lliure
 

“Encara que camini en vall d’ombra de mort, no temeré cap mal, perquè tu estàs amb mi; la teva vara i el teu gaiato m’infonen alè.” Salm 23:4, Bíblia

Vaig tornar al grafisme després de la meva fugida de Kyiv, abans pintava molt a l’oli en el meu estudi de Kyiv, però vaig haver de deixar-lo tot per a salvar la vida.

Aquesta tècnica m’ajuda a calmar-me d’un fort xoc emocional. Línies, traços… guions, els uns als altres… La imaginació transformava els meus desitjos o metes en objectes abstractes, però al mateix temps realistes. Quan tenia por, tancava els ulls i simplement regirava tota la por en el munt, si el tancava en una imatge, com una pedra. Així que no totes les imatges semblen positives. La meva mare em diu que dibuixi una cosa brillant i alegre. A vegades no puc, però això no significa que deixi de crear.

En un moment tan difícil per a la gent al meu país, vaig prendre una idea, a causa de la pèrdua de territori, en realitat vaig decidir dibuixar una imatge de la terra perduda, nova i verge, una per una pedra, sento que no em detinc abans que tornaré a dibuixar tot el que vam perdre.

A vegades només imaginava que volia veure al voltant, per a calmar la meva ànima violada pels atacs de pànic, el TEPT i la depressió.

Ocells, flors i belles roques em fan sentir bé. Crec que funciona, el poder de la imaginació i l’art.

Aquests són els meus llocs imaginaris, on l’ànima trobarà la pau.

Nataliia Feshchenko

Va néixer a Kíev en 1994.

Estudia en l’Acadèmia Nacional de Belles arts i Arquitectura
Gràfica lliure (2014-2018)
Estudis en l’acadèmia privada de realisme S. S. Brakhnov (2013-2019, Kíev)
Professora de gràfica digital (2021, Ucraïna)
Des de 2022 viu i treballa com a artista lliure a Barcelona.

Artista originària d’Ucraïna, va arribar a Barcelona al març de 2022 quan va esclatar la guerra al país. Actualment viu a Barcelona des de fa 2 anys i fins i tot en aquestes difícils circumstàncies l’artista va continuar amb la seva passió que és l’art. Des que es va convertir en refugiada va començar a desenvolupar la seva tècnica de dibuix utilitzant llapis i paper. Aquesta tècnica, que ara veuen davant vostès, la va desenvolupar durant un trauma. Va decidir utilitzar una tècnica en la qual els materials es poguessin enrotllar per si pensava que hauria de fugir de nou, com li va ocórrer a Ucraïna. Li agrada que la tècnica sigui senzilla i utilitzi pocs materials, però dona molta llibertat per a crear històries i qualsevol cosa que estigui disposada a dir. Cada dibuix que fa explica sentiments sobre la vida. Per exemple, se centra en les pedres físiques com a tema perquè descriuen la necessitat de territori, un problema per a la humanitat i ara alguns.

“Crec que el meu art té molt poder per a crear un futur millor i per això, encara que no tingui terra, la dibuixaré“.

https://www.instagram.com/artforgod7/

Review Terra perduda.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?