Segurament has sentit a parlar de les aus migratòries, aquestes criatures que creuen continents, traçant en el cel camins invisibles amb el seu majestuós vol.
El Cicle de teatre #PONTAERI arriba a Barcelona així, com un vol fugaç i fascinant, oferint a la ciutat una oportunitat única de gaudir d’aquests espectacles. Amb el Cicle #PONTAERI, companyies teatrals d’arreu del món migren per compartir la seva creativitat. Les seves obres només es presentaran durant uns pocs dies, com un ocell que creua el cel i desapareix ràpidament, deixant un record que perdurarà per sempre.
Aprofiteu aquesta oportunitat única per ser partícips d’aquesta efímera i màgica experiència teatral.
Les entrades són limitades, així que assegureu-vos la vostra!
Mosca és un joc de nens, una cosa que pot convertir-se en un malson.
L’obra explica la història d’en Pedro, un nen de deu anys que pateix bullying a l’escola.
En Pedro es reflecteix als ulls de la seva mare, el seu pare i la seva mestra en qualsevol moment de la peça.
Colpidora i intensa, Mosca aprofundeix en la vida d’un nen i el que se sent en patir bullying, però també la por, els prejudicis i el no saber què fer i com solucionar-ho, i l’entorn en què es desenvolupa en Pedro. El bullying és un dels greus problemes de la nostra societat actual. Mosca és un projecte que parla de l’entorn dels nens a través de la seva família i la seva escola.
La impotència de no saber què fer i la falta d’informació en no detectar a temps el problema, l’absència, l’amor, la compassió, l’assetjament.
Ártika Cía vol continuar investigant temes poc visibles amb una aposta que parteix d’un text de Gustavo Del Río per portar a escena realitats molt properes però que hem de seguir exposant.
Direcció i autoria: Gustavo del Río
Intèrprets: Fernando Barrio, Martín Maez, Rocío Salgado
Disseny i producció escenogràfica: Gustavo Brito
Disseny d’il·luminació: Javier Quintana
“La trajectòria d’aquests anys ens ha impulsat a donar el següent pas i començar a produir espectacles com a companyia pròpia, ja que comptem amb les eines necessàries perquè aquest projecte aconsegueixi assolir les expectatives que tenim dipositades en ell. La sala compta amb un equip artístic i tècnic de primer nivell en l’escena gallega, tots ells professionals de reconeguda trajectòria i demostrada experiència en el sector. Per això, ens hem embarcat en aquesta nova etapa, recolzant-nos en tots ells.
L’objectiu principal del seu naixement és: fer del teatre una activitat d’ús habitual i necessari en la vida de les persones. Després de conviure durant anys amb la realitat teatral, els membres de la companyia es donen compte de la necessitat d’apropar el teatre a la societat. Per aquest motiu, la companyia, a través dels seus espectacles, defensa que el fet teatral ha de tenir un pes específic, tant en l’oci dels adults com en la formació, aprenentatge i divertiment dels més petits, portant el teatre a tots els llocs d’exposició habituals i també a aquells espais on actualment està desapareixent: l’escola, les petites ciutats i, fins i tot, aldees i pobles. La companyia entén que el teatre ha de ser una eina de gran utilitat per a l’aprenentatge i en el desenvolupament dels nens, nenes i, alhora, del públic adult. Ha de convertir-se en un element motivador i transmissor del coneixement, però sense oblidar el component de divertiment i oci que ha de tenir el teatre per a tota classe de públic.”
Review Mosca.