Sala Fènix

Extraños conocidos

Del 22 de novembre al 17 de desembre de 2023, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

ENTRADA LLIURE

Dissabte 25 de novembre, 12h: vernissage d’inauguració, amb la participació musical de Rodo Garcia
Aquesta exposició s’inspira en les sensacions evocades en Volver a Madryn

L’exposició se submergeix en la narrativa de l’obra.

Cada fotografia captura moments clau, emocions intenses i elements simbòlics, destacant la importància de les veus dels personatges i el misteri que envolta l’esdeveniment extraordinari que els involucra.
Aquesta exhibició també busca explorar la decadent bellesa que subjeu en la decadència i la solitud, intentant connectar amb una nova masculinitat que desafia els estereotips tradicionals. Enmig d’aquest “no lloc” en el qual els antiherois de l’obra es desemboliquen, les imatges busquen ressaltar la complexitat dels personatges i les múltiples capes de la seva experiència.

LETELLIER

Largas Sombras. 2015/2017

“L’home és el mitjà entre el no-res i el tot”. Blaise Pascal

«Largas sombras» reuneix una sèrie de fotografies de Jean Letellier, realitzades a l’Empordà. Entre França i Catalunya busco detalls oblidats. Són tantes històries murmurades, fragments acolorits, testimonis muts del nostre pas per la terra. Aquests objectes anodins, il·luminats per un moment per una llum càlida, adquireixen un valor “icònic”, com a càpsules del temps nostàlgiques o melancòliques.

“Jean Letellier és un fotògraf francès actiu des de 2001. Des del 2011 treballa en una revista fotogràfica d’objectes quotidians, sovint insignificants o abandonats. Amb una tècnica precisament dominada i en constant evolució, Jean Letellier capta el moment que ofereix la llum càlida, quan l’objecte il·luminat adquireix una importància «icònica» i accedeix a la bellesa, una bellesa no acadèmica i, per tant, encara més cridanera. Des de 2015, l’artista explora territoris exclosos de les grans metròpolis. D’aquests pobles petits i mitjans amb arquitectura ordinària, oblidats per la modernitat i la nostra mirada, capta el desús i la bellesa. L’artista s’oposa a qualsevol recerca del pintor; no busca transfigurar l’objecte fotografiat. La llum és aquí per revelar l’objecte, i així es presenta a la vista, una mica diferent. Un color brillant o càlid de vegades arriba a il·luminar-lo aportant-li un toc d’alegria. L’obra de l’artista ens convida a celebrar aquestes coses que romanen, a plantejar una nova perspectiva sobre aquests objectes que s’han tornat invisibles, aquests edificis comuns i ignorats. Ens ofereix restaurar aquestes coses a la seva ànima perduda. Jean Letellier és un artista contemporani testimoni del seu temps, en un context de profunda reflexió sobre la reutilització i la millora dels objectes existents.” -Louise Lance

Instagram : Jean__letellier

Web: Jeanletellier.com

 

FRAN

Señal Fortuita

L’any sense número, en les costes d’algun poble.
Va observar i va capturar amb la meva màquina del temps, escenes del que podria ser un món deshabitat, l’última estrella del mediterrani.
Tot sembla desèrtic.
Objectes en l’àrid espai, oblidats al pas del temps.
L’humà a deixat el seu abonament, el curs segueix el seu trajecte.
“Si tinguessis vista d’àguila veuries un conill corrent.”

Francisca Pérez Bustamante. Xile, 1991.
Dona, fotògrafa, explorant la fotografia en moviment (vídeo).
Estudiï una primera base a Xile i complementi la cerca a Barcelona.
Em considero una eterna aprenenta de la llum i de l’ombra, llavors així de la vida mateixa.
La fotografia m’ajuda a expressar, recordar, estranyar i a viure.

Instagram: @lafran_pez

Instagram: @yugen22prod

Behance: www.behance.net/francisperezb1

 

CRIS

Invisible

Vivint temps rars i vides en el secret més discret que puguis pensar, habitant una ciutat plena d’estímuls amb especialistes del buit. Cecs d’altres realitats. ens van entrenar sota l’individualisme, societats sense representants, societat on sentir es va fer conflictiu i pensar ho fa qualsevol.
Realitat disfressada amb progrés exagerat, no tots volen el que tu vols… no tots volen la teva proposta.

Cristóbal Andrés Cisternas Padilla
Artista creador d’imatges amb experiència en varietat de projectes audiovisuals i fotogràfics. M’agrada fotografiar la vida al carrer, fer retrats per a altres artistes i captar escenes amb llums màgiques que puguin interessar.

@yugen22prod

www.behance.net/cristbcistern

Instagram: @C.c_octopus

 

Review Extraños Conocidos.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?