Programación Principal

CICLE DONA’M VEU/DONA AMB VEU

Del 03 al 20 d’octubre. Dj, Dv, Dss, Dg, 21 hores.

Col·loqui postfunció amb Jordi Barra el Dissabte 12 d’octubre

Entrades entre 8€ i 16€

Espectacle en Castellà. Durada: 75 minuts

comprar entradas

SINOPSI


Una dona espera notícies del seu marit, membre de la Resistència Francesa, que ha estat deportat a Alemanya.

Inspirada en una història real, aquesta obra és una reflexió entorn de la desesperació de l’espera i les maneres amb què es manifesta: el temps, el tancament, els somnis, l’insomni, la nostàlgia, l’esperança…

Però aquesta història és també la història de totes les dones que esperen el seu marit o els seus fills desapareguts per les guerres, les dictadures i els abusos polítics.

FITXA ARTÍSTICA


Autora i directora: Marcela Terra
Actriu: Padi Padilla
Disseny d’escenografia: Marcela Terra
Vestuari i il·luminació: Consuelo Barrera
Vídeo: Cristina Raso Boluda
Edició de Tràiler: Zoe Catsaras
Fotografia: Xavier Basiana i Giorgio Ceradelli
Disseny gràfic: Patricia Avedaño
Producció Meridiano 70ymedio Teatro

La companyia Meridiano 70ymedio Teatro neix a Xile l’any 2000, on de la mà de la seva dramaturga, Marcela Terra,  presentarà diverses obres al Festival Internacional de Teatro a Mil (FITAM) : Crónica de una muerte anunciada, Reflexiones sobre una vida absurda o te necesito tanto padre i Ofelia.

La trajectòria de la companyia a Barcelona comença l’any 2002 amb la invitació a participar en el II Encuentro de Mujeres en Escena, en què estrenarà l’obra Desterradas. Més tard, al 2004, estrena Cortázar: algo bestiario, ciertos cronopios, obra basada en contes de Julio Cortázar, que es manté en cartell durant quatre mesos a Barcelona.

El 2006 estrena Entre les ones. Virginia Woolf, paraula i vida, que es va presentar a la 11ª Mostra de Teatre de Barcelona i va obtenir la nominació al premi a la millor actriu per Padi Padilla. Durant el 2007, aquest espectacle es va poder veure en diverses sales de Catalunya i València. 

Entre el  2010 i el 2012, la seva obra Simone  es va presentar a les sales Maria Plans de Terrassa, Teatre de Ponent de Granollers, Nau Ivanow de Barcelona, Sala Trono de Tarragona, Sala Institut del Teatre de Vic, Carme Teatre de València, L’Obrador de la Sala Beckett, l’Espai Brossa i al Círcol Maldà de Barcelona.

L’any 2012, estrenarà el monòleg La Espera, peça que va ser readaptada el 2014 per fer temporada a La Seca-Espai Brossa. Un any més tard, participarà amb l’ obra de microteatre  El Duelo en el Festival NanoTeatre de Barcelona i presentarà el workshop  La Danza de las Cabezas al Parc Sandaru.

El 2017, en col·laboració amb Hand made theatre estrenarà l’espectacle multimèdia La Historia de Alicia al otro lado del espejo. Seguidament, el 2018, participarà amb l’obra Chejovianas 1973 al Festival de Microteatre del Teatre Akadèmia, on va rebre menció especial del jurat. Aquest mateix any, portarà a escena Ícaro,  obra  de l’escriptor i filòsof Albert Lladó, que es presentarà al teatre Tantarantana i al Festival Tercera Setmana de València. 

Enguany estrena, al Festival Test d’Avinyó,  el seu darrer espectacle Regreso al camí de la retirada, peça de microteatre en gira i reestrena el monòleg La Espera a la Sala Fénix de Barcelona.

PREMSA


…Maravellat per ser afortunat de veure un dels espectacles, sinó, L’ESPECTACLE més interessants d’aquest any…Una interpretació magistral, brutal, excepcional, exelsa…no trobo la paraula per descriure aquesta actriu TOTAL. Padi Padilla ens fa una clase magistral del que es interpretar no només desde el cap, sinó de l’emoció, de l’organicitat més natural. Cos-emoció-paraula fan una unitat perfecta…El text de l’obra, un bombonet delicat, dur, colpidor, crític, amb un lleu sentit d’humor …Marcela Terra poéticamente ens acaricia per a poder ficar-se lleument dins nostre… Felicitats per aquesta gran obra d’art!…
Albert Compañó Galo. Actor y Director

La Espera busca submergir-nos en un estat d’ànim. (…) treball impecable de la granollerina Padi Padilla, capaç de fer riure i plorar com poques…
Josep Barbany, El 9Nou. Granollers, Barcelona.

La autora ha tomado la figura de Duras como punto de mira, pero es evidente que podría sustituirla por muchas mujeres chilenas anónimas, víctimas de la brutalidad de la represión pinochetista (…) El personaje de Duras es interpretado eficazmente por Padi Padilla (…) una puesta en escena poética y sugestiva.
Nel Diago, Revista Turia.

 

 

Review La espera.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *