Programación Principal

#MEMÒRIAHISTÒRICA

08, 09, 10, 11, 12 de gener de 2020. Dx, Dj, Dv, Dss, Dg, 21 hores.

Espectacle en Italià amb subtitols en Català

Col.loqui postfunció amb l’historiador Giuseppe Aragno el Dijous 09 de gener

Col·loqui postfunció amb l’historiador Jordi Barra el Divendres 10 de gener

Entrades entre 8€ i 16€

Espectacle en Italià amb subtítols en Català. Durada: 70 minuts

comprar entradas

SINOPSI


Radio Libertà és la història d’un programa ràdio en italià de la Barcelona de la Segona República. Una transmissió antifeixista que parlava de la Guerra Civil als antifeixistres en Itàlia, que va ser posada en peu per un advocat napolità, Carmine Cesare Grossi (1887-1975).

Radio Libertà és també la història de la família Grossi que tria de lliutar amb coherència contra el feixisme en una òptica internacionalista i arriba a Barcelona al començament de la guerra civil, després d’un itinerari molt llarg, que passa per l’Argentina (on la família va viure 10 anys), Bèlgica i Frància.

Radio Libertà és, a més, la història d’Ada, una noia de 19 anys que dóna veu a una ràdio que parlava a Itàlia de la Espanya en guerra i demanava l’ajuda dels antifeixistes de tota Europa a la causa republicana.

El germà d’Ada, Aurelio, és ferit al front de Teruel, on lliuta juntament amb el seu germà més gran, Renato Grossi. Aquest últim, heroi oblidat, amb vint anys s’enfronta a la força inhumana de la història, que arrasa els vençuts i no deixa escapatòries. Renato veurà tota la seva vida descrita en cinc ratlles indiferents d’un informe policial, en l’últim interrogatori després del retorn a Itàlia.

Radio Libertà és, en fi, la història de la soprano Maria Olandese, companya i mare de gran força. Fa 75 anys, al finalitzar la guerra, Maria viu amb dolor la separació de la família en diferents camps de concentració francesos. Tornaran a retrobar-se, a Nàpols, només després de la Segona Guerra Mundial.

Radio Libertà  és una història que cal comptar i que la companyia napolitana, La Carrozza d’Oro, presenta per la primera vegada a Espanya, en versió original en italià, amb subtítols en català.

 

FITXA ARTÍSTICA


(basat en el llibre “Antifasciscmo e potere” de Giuseppe Aragno – Bastogi Editore)

 Escrit per Alfredo Giraldi en col·laboració amb Giuseppe Aragno

Direcció: Luana Martucci

Ajuda de direcció: Pasquale Napolitano

 Actors: Alfredo Giraldi i Luana Martucci

 

Amb el suport de:

 

 

PREMSA


“Giraldi, en un exercici interpretatiu notable, ens narra l’epopeia familiar a partir dels interrogatoris el 1941 a Renato, el fill gran del matrimoni Grossi, a qui la burocràcia feixista va “sepultar en vida” en hospitals psiquiàtrics. És pura narració i recitació, plena d’emoció, indignació i desencís.” Toni Polo. El País

https://cat.elpais.com/cat/2014/11/18/catalunya/1416341576_912963.html

 

 

Review Radio Libertà.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *