Sala Fènix

Taller de radioteatre

INFORMACIÓ, CONTRATACIÓ I INSCRIPCIONS: cursos@salafenix.com o 934 413 467
DURADA: 3 / 4h

Taller pràctic per a la creació d’un radioteatre que pugui després ser transmès en línia a través de les plataformes de Podcast més conegudes, com Spotify, iTunes i altres.

El radioteatre és un vell sistema de entretención utilitzat des de principis del segle XX per a transmetre teatre sol a través de la veu i altres sons. 

Aquest sistema de entretención es va mantenir de moda fins a l’aparició de la televisió. Ara torna a utilitzar-se, aquesta vegada això sí, utilitzant els recursos que tenim al nostre abast: biblioteques de so, apps, mòbils, plataformes en línia d’emmagatzematge i difusió…

En aquest taller aprendrem a fer realitat la nostra idea.

Continguts:
– El teatre per a ser escoltat: els principals elements d’una dramatúrgia en línia. Narrador, imatge sonora, descripció de l’entorn, ambient.
– Ambient sonor: la veu i la paraula es fundin en atmosferas significatives.
– Què tenim al nostre servei? Mòbils, apps, programes, plataformes. Com usar-les i que és millor o pitjor.
– Barrejar i produir en el programa d’edició: el més difícil encara.
– Pujar a la xarxa: emmagatzemar i difondre. 2 coses molt diferents.


Requisits del taller:
– WIFI a les aules (important, però no imprescindible si potser es compta amb cobertura i podem usar dades).
– Projector amb entrada HDMI (important, no imprescindible si és un grup reduït i podem estar prop del meu ordinador portàtil).
– Joves amb un projecte artístic en marxa, per a treballar sobre això i poder comprendre millor el tema de la creació sonora i la seva adaptació a l’en línia.

Felipe Cabezas

Actor, director i professor

Es dedica principalment a la commedia dell’art com a intèrpret, dramaturg, professor i director. També és director artístic de la Sala Fènix, un teatre en el centre de Barcelona. És un especialista en el camp dels monòlegs teatrals emmarcats en el Teatre Visual, on es barregen elements del teatre clàssic i el contemporani. Destaquen els seus treballs “L’Ultima Notte del Capitano”, “Inferno” i “Houdini” i el seu últim treball “El Bufón del Rey Lear”. Amb aquests espectacles Cabezas ha visitat diversos festivals a tot el món, destacant les cites a Londres, Corea del Sud, Alemanya, Luxemburg, Lisboa, Santiago de Xile, Vinya del Mar i Valparaíso (Xile), Buenos Aires, Milà, Torí, Cremona, Macerata (Itàlia) i per descomptat gran part d’Espanya. En 2021 la companya de la Sala Fèinix es programarà al Festival Grec amb su producció MISERIA.

2021_ Tallers de Teatre en Streaming i Radioteatre per a alumnes de Batxillerats Arts escèniques, tallers de màscaras al projecte Europeo DANTHENET.

2019_ Professor de màscara neutra en MIMMOS (Sintra, Portugal)

2015-2017 Professor de MÀSCARA en el COMPLOT ESCÉNICO.

2007-14_Professor de Commedia dell Art a Estudis de Teatre de Berty Tovías.

2010-15_Profesor de Commedia dell’arte i Màscara Neutra al Plato de Cinema.

2008_ Professor de teatre per a joves en risc social a l’Hospitalet.

2009_Profesor de Commedia dell’Arte a l’escola d’Estiu “José Saramago” dirigida per Concha Gómez, a Leganés, Madrid.

meritxell donaire hernandez
sala fenix

Taller de radioteatre

Hola, estoy interesada en este taller, preguntaros si se convoca normalmente, si habría alguno este mes de junio o julio etc… pues no veo fechas ni otros datos en la presentación… y cómo funciona, es decir, en mi caso, soy actriz de audiolibros y de monodrama…

1 setmana ago
sala fenix
sala fenix

hola. normalemte se hace de forma puntual y es una capsula de 2 horas dirigida a adolescentes en el marco d eun proyecto que se llama teenFriday. Tenemos previta una capsula en octubre o noviembre, todavía no está definida. por favor escribenos a cursos@salafenix.com, para más información. saludos

1 setmana ago

Review Taller de radioteatre.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?