Galeía Fènix

29 Juny – 17 Juliol 2016

Tots els dies: 20/21h
Obertura especial: Dissabte 16 Juliol de 11 a 17 h i de 18 a 21 h
EXPOSICIÓN – INAUGURACIÓN – CÁTALOGO – información: exposicio@salafenix.com

sala fènix

Esdeveniment Inauguració

VERNISSAGE Dimecres 29 Juny 2016 a les 20 h.

entrada lliure amb copa de cava

 

El carrer de la Riereta, en ple cor del Raval, te la fama d’haver estat, al llarg de la seva existència, la vía barcelonina amb major concentració d’estudis d’artistes. Avui segueix sent un punt de referència de l’Art de Barcelona i per això La Sala Fènix, amb seu al carrer de la Riereta, organitza amb motivació de la Festa Major del Raval 2016 una mostra recopilatoria d’alguns dels seus artistes.

Les obres presentades reflecteixen, en certa mesura, la varietat d’estils, tendències i mètodes d’expressió que es van arribar a crear en aquell espai urbà aconseguint formar un vast i complex entorn artistic. Entre els artistes que van animar el carrer de la Riereta és manté el record d’en Joan Brull Vinyoles (1863-1912) pintor pioner, amb taller a Riereta 24.

L’exposició d’aquest juliol s’acompanyarà amb esdeveniments i activitats que ajudaran a comprendre les condicions singulars de l’entorn del carrer que en els seus temps van proporcionar la preferència d’un destacable nombre d’artistes i estimadors de l’art. El carrer te els seus orígens com lloc d ‘establiment dels primers pobladors del entorn barceloní (fa 7.000 anys). Convertint-se durant del segle XIX en un important centre industrial i amb una fort base social reivindicativa; els anys següents varen constituint-se espais de reunió i d’oci cultural entre els quals recordem: CNT, PSUC, USOC, el bar feminista La Sal, el Teatre Llantiol, el Teatre de la Riereta. recordem com fet anecdòtic per exemple que hi va haver origen l’expressió catalana “això és can seixanta”.

En les darreres dècades el carrer ha estat patint l’especulació urbanística més dramàtica mantenint-se però fins a avui com punt de referència de la Cultura de Barcelona.

Artistes: Ernesto Camacho Clavijo, Albert Casals, Jorge Fabian Castillo, Alejandro Crespo, Tony Fernández, Silvia Genki, Victor Gil Serras, Lara Gombau Cano, Julio Gómez, Julia Grima, Fernando Ochoteco, Mercè Pla, Joaquim Riera, Mattia Russo, Manuel Solà.

 

cartel-riereta-2016-OK
Colaboran:

carrerriereta.com

Review Art del Carrer de la Riereta.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *