Programación Principal

Cicle #memòriahistòrica 2024 // Las dos en punto

De cia. As Marías (Mallorca) // De i amb Lucía Sánchez Cervera i Lluki Portas 
Del 4 al 8 de desembre de 2024. De dimecres a diumenge, 20h
Dissabte 7: col·loqui post-funció amb l’historiador Jordi Barra

Espectacle en Castellà 
Durada: 60m

Amb el suport de 

Perquè un cicle de memòria històrica


Memòria Històrica és conèixer fets i esdeveniments històrics, saber que va passar, que es va dir, qui ho va dir, perquè ho va dir. És recuperar la memòria per a evitar cometre errors del passat en present i en el futur. És interpretar, argumentar i proposar des de l’estudi de fets socials pròxims en l’espai i temps. És tenir en compte els fonaments de la ciència, l’origen, la història, els representants. Recuperar la memòria històrica permet comprendre la realitat i comprendre’s a un mateix.

Es proposa un cicle per enfrontar als temes de memòria històrica a través del teatre amb obres de recerca i amb posades a escena emotives i d’impacte. Es proposen uns col·loquis postfuncions moderats per l’historiador Jordi Barra, oferint un espai de dialeg i de posada en comú de les opinions després de les funcions, generant participació activa, reflexió i moments d’intercanvi d’idees.

SINOPSI


Dues germanes compostel·lanes de família anarquista, Maruxa i Coralia Fandiño, cauen en la marginació social després de rebre abusos de poder directes per part de l’opressió franquista durant la Guerra Civil Espanyola. Aquest fet les canvia per sempre i es converteixen en dos personatges carismàtics, estrambòtics i recordats per tot Santiago. Dues dones que passegen pels carrers de la postguerra desafien la desigualtat de gènere i lluiten per la vida creant un món propi de bogeria en un espai ple de revolució i convicció.

FITXA ARTÍSTICA


Creació i interpretació: Lucía Sánchez Cervera i Lluki Portas
Producció: Joana Maria Peralta
Disseny d’il·luminació: Juanro Campos García

Agraïments: Quique Mogay, Josep Orfila, Kake Portas, Neus Nadal, Toni Amengual, David Blázquez, Ricardo Blázquez i Diego Ingold

Rafel Gallego
Rafel GallegoDiario de Mallorca
“La pieza es más que con vincente, sobrecogedora en ciertos momentos y las interpretaciones son impecables. Teatro emocional y también comprometido”
Javier Matesanz
Javier MatesanzFan Cultura
Las actrices, superlativas, llevan los personajes al límite, hasta la caricatura casi, al terreno de lo estrambótico, y con un humor delicado pero a la vez patético que entronca con la ternura, y nos acercan con respeto, e incluso admiración, a esas dos mujeres abandonadas a su suerte. Una obra hermosa, incluso divertida y conmovedora, en su dura crítica y su enorme humanidad.

Review Cicle #memòriahistòrica 2024 // Las dos en punto.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?