Galeía Fènix

06 abril – 01 maig 2016

tots els dies 20-21 h dilluns fins a les 23 h
EXPOSICIÓN – INAUGURACIÓN – CÁTALOGO – información: exposicio@salafenix.com

sala fènix

Evento Inauguración

VERNISSAGE Dimecres 06 Abril 2016, 20 hores  

Entrada lliure amb copa de cava

 

 

“Per què negar l’evident necessitat de la memòria?”

Hiroshima Mon Amour

Existeix una preocupació fonamental en la pràctica i la teoria artística actual, la memòria i les diferents maneres de pensar-la, re-escriure-la o traduir-la visualment. Constantment anem redefinint les nostres identitats en contraposició a un altre, al terror de l’oblit, la inquietud existencial, poètica i política enfront del pas del temps; problemàtiques pròpies d’un context cultural, polític i social contemporani.

Vivim en un món en el qual conflueixen dues obsessions contraposades, d’una banda, estem castigats per impressions feridores; per l’altre, vam crear realitats inexistents a força de records. Uns vivim obsessionats amb la impossibilitat d’oblidar i la necessitat d’evocar mentre uns altres amb la impossibilitat de recordar. Aquesta exposició ens porta de la mà a descobrir els diferents espais on la memòria habita o està absent, on els records i els oblits conflueixen, amb els seus diferents matisos; emocionals, femenins, socials, històrics, etc.

Les manifestacions artístiques són considerats “registres” d’una memòria individual i col·lectiva que ens permeten accedir a un món que supera el nivell de l’evidència i transforma les formes de percebre i veure , fins i tot genera la re-creació d’altres realitats que seran part d’altres memòries.

Aquesta exposició ens mostrarà com s’han articulats determinats dades amb el món interior de cada artista, l’existència o no de certes imatges, certs sons o paraules donen sentit a aquestes realitats o per contra anul·len la seva existència mateixa.

Comissària / Curadora: Katia Muñoz

 

cartel-los-espacios-de-la-memoria

 

Artistes:

ANA RODRIGUEZ / MÈXIC

TIZIANA TAFURI / ITÀLIA

CARLA TABORA / BRASIL

JAVIER VILLA / MÈXIC

JULIA S.MONTEIS / ESPANYA

PAUL DIETERLEN / MÈXIC

MANUELA TELLO / ESPANYA

CARLA BRESSAN / ITÀLIA

GLORIA KELLER / ALEMANYA

CECILIA MORENO-YAGHOUBI / USA

FABIANA PEÑA / COLÒMBIA

ROCIO CUEVAS / ESPANYA

ANTONIO AIRES / PORTUGAL

 

Colaboran:

LOGO _KATIA MUÑOZ-14

Review Los espacios de la memoria.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *