Galeía Fènix

Montserrat Anguiano

Del 03 de març de 2020

de Dijous a Diumenge de 19:30 a 21h. Diumenges de 10 a 13h

ENTRADA LLIURE

*Vernissatge: dimarts 10 de març a les 20h. Entrada lliure amb copa de vi.

*Vernissatge: dimarts 10 de març a les 20h. Entrada lliure amb copa de vi. 

Montserrat Anguiano neix a Barcelona el 1982. Als seus 18 anys crea un concepte d’art i performance, fusionant pintura, poesia i veu representant a la dona en el seu aspecte més global. Al 2015 desenvolupa un estil pictòric, l’abstracció figurativa africana, retratant la bellesa i el poder de la dona racialitzada.
Partint de la utilització dels colors primaris en la seva obra, mostra una dona lliure i apoderada. La seva línia dibuixa i reinterpreta rostres referents per al poble negre. Arran d’un viatge a Guinea Equatorial el 2017, va incloure a més dels tons primaris, el rosa, blau i turquesa, colors que representen el paisatge urbà de Malabo. El seu art és terapèutic, reconcilia les dues cultures,
l’occidental i l’africana. Dualitat vital que l’artista divulga en la seva obra. Montserrat ha exposat la seva obra en diverses galeries i museus de Barcelona, així com a Madrid, València i també a Malabo, la seva terra d’origen.

 

 

 

 

Montserrat Anguiano

“Artista *afrocatalana, filla adoptiva nascuda a Barcelona. Des de 2004 va començar amb performances visual-plàstica combinant amb música, evolucionant fins avui, 2020 en una pintura de caràcter activista, temàtica antiracista, i feminista, mostrant i visualitzant referents de la comunitat afrodescendent, tancant cicles amb “l’anomenat de la pell” una teatralització que mostra cos, art pictòric, sensualitat i domini sobre la pell. Finalment : la paraula, musicalitat verbalitzada de creació pròpia i de lluita. Montserrat Anguiano és apoderament feminista a través de l’art”

 

 

Review ALMAS.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *