Martes en la Fènix

Dimarts 9·16·23 Febrer i 1 Març 2016 – 21 hores

09/02 entrada lliure amb inauguració i cervesa Inedit Damm o cava · 16/02·23/02·01/03 entrada 5 € amb cervesa Inedit Damm


bcn-impro-fest-conciertos ok

Reservar

Error: No s'ha trobat el formulari de contacte.


*

BCN impro fest


Festival de músiques i arts improvisades de Barcelona

Durant 4 dimarts consecutius la Sala Fènix de Barcelona acull un festival de música improvisada, posant èmfasis en els músics de la Ciutat Comtal. El festival constarà d’una exposició i 4 concerts.
Com a novetat del festival no s’anunciarà la formació o músic concret que actuarà aquell dia, fent que cada concert sigui una formació sorpresa, que pot respondre a un grup de músic d’avantguarda, una big band, orquestra o diverses formacions consecutives el mateix dia. Cada dia serà una autèntica sorpresa.

Coordinació i direcció del festival: Miquel Jordà.

Comunicació, patrocinis, direcció galeria i música Sala Fènix: Jolanda Marrone

Assessor: Antoni Robert

Músics: Ivo Sans, Iván González, Oriol Roca, Rubén Fernández, Patxi Valero, Tom Chant, Àlex Reviriego, Johannes Nästesjö, Marcel Bagés, Mark Cunningham, Luiz Rocha, Alfonso Muñoz, Albert Cirera, Agustí Martínez, Oriol Fontclara, Fernando Brox, Josep María Balanyà, El Pricto, Almudena Vega, Xavi Lloses Pope, Fernando Carrasco, Sarah Claman, Agustí Martínez, Miquel Àngel Marín, Alba Tor, Ferran Besalduch, Patxi Valero, Clara Lai, Amaiur González, Pep Mula, Carlos Ródenas, Ilona Schneider, Jesús Asenjo, i més…

Entitats i Grups: Memoria Uno, Discordian Records, T Mundi, A Jazz Noise (Dave Foxall), La Ruta del Jazz, eXcèntricLAB.

“Qui s’hi posi que aguanti. El free, o la improvisació musical, o com ho vulguem anomenar, és una experiència sensorial “total”. En certa manera l’antítesis a anar a escoltar música clàssica. En aquest cas, el de la clàssica, un sap d’antuvi què és el que va a escoltar, i als intèrprets se’ls demana fidelitat a l’original i tècnica. Podríem dir que la creativitat no és desitjada. Al públic de aquest tipus de música crec que li semblaría malament que l’intèrpret de tot d’una modifiqués el desenvolupament de una fuga, o de un concerto de piano tan sols perque en aquell moment es sent creatiu i vol experimentar. En canvi en un concert de free un mai sap per on anirà la cosa, i a l’intèrpret se li demana sobretot creativitat, que ens porti per camins desconeguts i irrepetibles, perque mai tornaràn a ser iguals. L’estat d’ànim que em sembla el correcte como a públic és el de deixar-se anar, submergir-se en el sò sense prejuicis, i estar atent a les sensacions que van apareixent, fins que els músics decideixin que han acabat. Cal anar adquirint els codis que permeten desxifrar els missatjes. El que us puc assegurar és que, quan un ho aconsegueix, disfruta de experiències extraordinaries. I cóm s’aconsegueix? Doncs com he dit al principi: qui s’hi posi que aguanti.” Antoni Robert.

Sessions passades:

09 Febrer 2016 – Sessió inaugural

Performance Impro: Jesus AsenjoYolanda Cañardo

Concert primera part: Ilona Schneider, Clara Lai, Almudena Vega, Sarah Claman

Concert segona part: Mark Cunningham, Tom Chant, Pep Mula, El Pricto

16 Febrer 2016 – 2ª Sessió

Primera part, Sessió Musical: Ferran Besalduch, Patxi Valera, Pope, Fernando Carrasco, Carlos Ródenas

Segona part, Sessió Impro performàtica: Xavi Lloses, Diego Caicedo, Miquel Àngel Marín, Ivo Sans, Miquel Jorda

23 Febrer 2016 – 3a sessió

“Memoria Uno” amb: Iván González, Josep-Maria Balanyà, Alex Reviriego, Johannes Nästesjö,
Oriol Roca, Marceŀlí Bayer, El Pricto, Albert Cirera, Oriol Fontclara, Alfonso Muñoz, Fernando Brox, Amaiur González, Luiz Rocha, Marcel Bagés.

1 Març 2016 – 4ª Sessió

Agustí Martínez, Josep-Maria Balanyà, Sònia Sánchez, Rubén Fernández, Amaiur González, Miquel Jorda, Rafael Metlikovez.

Col·labora:

LOGO INEDIT DAMMlogotipo innova imatge

Review BCN impro fest.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *